Sportnytt
4 november 2020 11:37

SVT direktsänder hopp-SM

DirektsändningVärldscuptävling efter världscuptävling har ställts in, och nu vänder SVT istället blickarna mot den nationella hoppsporten. På söndag sänds seniorernas SM-final direkt från Grevagården utanför Skövde. "Det blir en ljusglimt", säger Lotta Björe.

SVT direktsänder hopp-SM
Sofia Bengtsberg lovordade Trollhättans Sportryttare, som till helgen även håller i SM för seniorer, young rider och juniorer. Foto: Susanne Högdahl

– Det blir en ljusglimt i vår annars kanske något mörka vardag. Jag ser verkligen fram mot SM, det blir bra tävlingar, säger Lotta Björe, expertkommentator på SVT, till SVT Sport.

Hoppningens världscuptävlingar har krympt till ett minimum, vilket har fått SVT att istället satsa på den nationella ridsporten. I somras sändes hopp-SM från Falsterbo och i helgen direktsänds nu även seniorernas SM-final från inomhus-SM på Grevagården utanför Skövde. Maria Wallberg och Lotta Björe kommer att vara på plats och kommentera när sändningarna drar igång på söndag klockan 15.00 i SVT2 och SVT Play.

Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Fredrik Jönsson är några av toppryttarna i startfältet, som bjuder på några av Sveriges bästa ryttare.
– Förr var SM heligt. Alla var med. Kul att det får en sådan tyngd igen, säger Lotta Björe till SVT Sport.

Här kan du läsa mer om SVT:s SM-sändningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden