Sportnytt
5 september 2020 10:43

Få förändringar på världsrankingen

VärldsrankingenStortävlingarna har börjat komma igång så smått och världsryttarna är ute och plockar rosetter. Men än så länge märks det inte speciellt mycket på världsrankingen, som är relativt intakt både i hoppningen och dressyren.

Få förändringar på världsrankingen
Peder Fredricson är världsfyra i hoppning. Foto: Roland Thunholm

Listorna över de högst rankade ryttarna i världen i hoppning och dressyr är relativt intakta jämfört med förra månadsskiftet. Steve Guerdat håller fortsatt greppet om förstaplatsen i hoppning medan Peder Fredricson ligger stabilt på fjärdeplatsen. Bland topp tio är det endast britten Scott Brasch som har hoppat upp till plats nio medan amerikanen Kent Farrington trillat ner till tiondeplatsen.

Isabelle Werth toppar fortfarande dressyren där enda omkastningen är att Jessica von Bredow-Werndl och Dorothee Schneider har bytt plats sinsemellan. Jessica von Bredow-Werndl ligger nu på plats tre efter Isabelle Werth som både är etta och tvåa. Bästa svensk är fortfarande Patrik Kittel som inte har rört sig från plats 14.

Världsrankingen i hoppning.

Världsrankingen i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden