Hoppning
15 augusti 2020 15:15
Ridsportplus

Bronsmedaljören Sofia helt oförberedd på omhoppning

SM i hoppningLyckligast var segraren i kategori D, Ebba Danielsson, men mest överraskad var ändå bronsmedaljören Sofia Everz Svanberg som trodde allt var över och plötsligt skulle rida omhoppning. Hon satt på läktaren när beskedet kom.

Bronsmedaljören Sofia helt oförberedd på omhoppning
Sofia Everz Svanberg fick kasta sig upp i sadeln igen för att hoppa omhoppning - det blev till slut ett brons. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När bommarna föll och ryttare föll av visade det sig att 8 fel i tredje omgången skulle räcka till omhoppning om bronset.
− Det här var vi inte beredda på. Jag satt på läktaren och mamma var på väg till stallet med ponnyn, For Fun TF. Inte går man till omhoppning efter två rivningar, säger Sofia Everz Svanberg.

Men några minuters uppladdning visade sig räcka. Omhoppningen gick felfritt och bronset var bärgat.
− Det gick att ladda om, och det var inte så tufft ändå, säger hon.

Equestrian Sport
Ebba Danielsson och Cullintra Royal är svenska mästare i kategori D. Foto: Roland Thunholm

Ebba Danielsson hör också till de förvånade, eftersom 8 fel totalt efter tre omgångar gav henne SM-guldet tillsammans med Cullintra Royal (ISH, sto f 2011 e Royal Concorde – Porter Rhodes, uppf Dan Galavan, äg Stall Danora AB)

− Jag trodde inte att det skulle räcka till guld, säger Ebba som har viss SM-rutin att falla tillbaka på, med både lagmedaljer och individuella medaljer tidigare. Men inget guld.

Equestrian Sport
Ebba strålade ikapp med solen efter guldet. Foto: Roland Thunholm

− Tanken med min ponny var att hon skulle vara en extraponny, men hon fungerade så bra att hon fick gå i finalen, säger Ebba, som har totalt fyra hästar i SM, och dessutom startade med en 5-åring.
Hon ligger i delad ledning bland juniorerna.
− Ett guld där skulle nog smälla lite högre än i ponny, eftersom det är mitt första junior-SM, säger 14-åriga Ebba Danielsson.

Equestrian Sport
Selma Staffare red hem silvret med Munsboro Meg. Foto: Roland Thunholm

Silvermedaljör blev en av mästerskapens mer långväga ryttare, Selma Staffare och Munsboro Meg från Hälsingland och Mitt Hjärta Hästsportförening. Hennes familj har tagit över familjen Hammarströms anläggning.

− I går gick det inte som planerat, med ett stopp och tre tidsfel. Jag var inte tillräckligt noggrann och tyckte att det var mer tekniskt svårt i går än i dag, säger Selma, som hade en rivning i finalen.
−  Det har varit jätteroligt att tävla i Falsterbo och jag är verkligen glad över medaljen, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden