Hoppning, Ponny
13 augusti 2020 11:49

SM igång med fina ritter

SM i hoppningDen inledande SM-banan ställde inte till några större problem för de minsta ponnyerna och deras ryttare - hela 29 av 51 klarade banan felfritt. Och inverkansdomaren Maria Gretzer var imponerad av vad hon fick se.

SM igång med fina ritter
Tuva Lindell red hem klassens högsta poäng med Eivor. Foto: Roland Thunholm

Dagens utmaning för b-ponnyerna bestod av tolv hinder och 14 språng på lätt A-höjd, som de 51 ekipage tog sig an ganska enkelt. 29 felfria, och få ekipage med många fel. Även stilmässigt imponerade de yngsta ryttarna på inverkansdomarna Maria Gretzer och Helena Feuk Lundahl.

– Jag är jätteimponerad, jag var med i starten och ville verkligen att det här med inverkansridning skulle komma igång, men nu blir man så glad när man ser dem. Även på de lite svårare ponnyerna, mycket lugna händer och att ryttarna försöker att vara följsamma. Det är så kul att se, kommenterade Maria Gretzer efter klassens slut.

Tuva och Eivor i ledning

I topp med högst inverkanspoäng slutade Tuva LindellEivor (sto -07, e okänd, äg ryttaren), som belönades med 27,9 poäng.
– Rundan med Eivor kändes bra, jag har ridit mycket inverkan med en av mina andra ponnyer men inte med henne. Hon lyssnade väldigt bra, fick bra galopp in på hindren och kom på bra distanser, säger Tuva.

Dagens satsning höll för Vellinge-ryttaren, som nu får starta sist i fredagens andra SM-omgång.
– Idag satsade jag på att vinna med Eivor, hon är väldigt fin och hoppar väldigt bra. I resten av SM vill jag göra fina rundor och göra mitt bästa.

Equestrian Sport
Victoria Jensen och Satrissaun Teddy var ett av alla felfria ekipage. Foto: Roland Thunholm

10-åriga Victoria Jensen skrittade ut från banan med ett leende i sadeln på Satrissaun Teddy, som var hennes andra ponny i dagens klass. Denna gång blev det felfritt och en fin poäng, 25,6 placerar ekipaget som tia inför fredagen. Trots att det är ekipagets första SM var hon inte särskilt nervös.

– Det kändes bra, han hade bra galopp och vi fick ett bra flyt. Banan passade oss två ganska bra. Jag tänkte nästan inte alls på att det var inverkansridning, utan mer på att få ett bra flyt inför i morgon. Min plan är att ta mig till finalen, med Teddy eller min andra ponny, berättar hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden