Hoppning, Ponny
13 augusti 2020 14:43

Rutinerade ryttare i topp bland C-ponnyerna

SM i hoppningNär hindren hissades upp för c-ponnyernas första SM-omgång blev det också en tuffare bana för ekipagen. Flera blev uteslutna eller utgick, men det är fortfarande 19 ponnyer som står kvar på noll fel.

Rutinerade ryttare i topp bland C-ponnyerna
Clara Hermelin och rutinerade Mr Jack Sparrow toppade första omgången. Foto: Roland Thunholm

För c-ponnyerna låg hindren på medelsvår B-höjd, där 19 av de 60 klarade SM-starten felfritt. Högst bedömd i inverkansridningen blev rutinerade Clara HermelinMr Jack Sparrow (val -04, e okänd, äg Stall Lagerfelt AB), följd av vinstmaskinen Linn Arvidsson och med den nya bekantskapen Daisy Brown JTH.
– Hon var väldigt fin, även om hon var lite spänd. Hon har inte gått så mycket och jag har bara haft henne i fyra månader. Så jag var faktiskt lite förvånad över poängen, säger Linn med ett leende.

Equestrian Sport
Linn Arvidsson och Daisy Brown slutade tvåa. Foto: Roland Thunholm

12-åriga Nathalie Wennerhorn var ytterligare en av ryttarna som klarade av banan utan fel, nu i sadeln på sin Smithstown Toodles. Hon rider tre hästar i Falsterbo – en b-ponny, en c-ponny och en childrenhäst. Ponnyerna inledde på bästa sätt, med felfria rundor.
– Jag fick en bra runda med Todde – det var inte bara nolla utan en väldigt fin runda och det kändes bra, det blev bra flyt.

Equestrian Sport
Nathalie Wennerholm och Smithstown Toodles. Foto: Roland Thunholm

Smithstown Toodles har mängder av rutin, men nu gör ekipaget sitt första SM tillsammans. Och Nathalie har planen klar för helgen:
– Jag vill ha nollor rakt igenom, det är mitt mål – då blir det väl medalj får man hoppas.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden