Hoppning
13 augusti 2020 15:21

Ottilia Lundgren: ”Det var en tuff bana”

SM i hoppningMed tre hästar till start hade han en bra chans på seger i de unga ryttarnas första SM-kval, Andre Brandt. Men trots en närmast perfekt runda med Thelma Hästak så fick han se sig slagen av Ottilia Lundgren med några hundradelar.

Ottilia Lundgren: ”Det var en tuff bana”
Ottilia Lundgren och Melker af Herrede inledde felfritt och snabbast. Foto: Yvonne Karlsson

Det var en strålande glad Ottilia Lundgren som kom ut från banan efter sin nollrunda med Melker af Horred (val -07, e Maloubet de Pleville-Ralmé Z, uppf Herreds gård, äg Anders Lundgren).
– Det kändes väldigt bra. Vi har inte tävlat så mycket på gräs i år, även om vi har tränat på gräs, och Melker kändes i toppform. Det var en tuff bana, men det ska det vara, och det var väldigt kul att rida den.

Ottilia Lundgren tränar för Anna Emanuelsson och Henrik Lannér, och båda finns med i Falsterbo.
– Vad jag fick för råd? Att rida snabbt och felfritt, men ändå inte riskera något. Och Melker och jag har känt varann länge nu, så vi vet var vi har varann, säger Ottilia Lundgren som är regerande svensk mästare för young rider efter segern på Sundbyholm i fjol.

Thelma Hästak
Det var så nära med Thelma Hästak, men Andre Brandt fick nöja sig med andraplats i det första kvalet. Foto: Yvonne Karlsson

Andre Brandt kom till start med tre hästar, där unghäststjärnan Thelma Hästak fick gå ut som nummer två – något som visade sig bli ett lyckokast.
– Hon kändes superfin, jag är jättenöjd. Jag kunde nog inte ridit snabbare med henne. Med hästen jag red först – Contendro’s Big Bang – så gick jag innanför på ett ställe men då rev vi. Den hästen är ganska liten så då kände jag att jag går runt med Thelma istället och galopperar på.

Rundan räckte till ledning, en ledning som höll nästan hela vägen. Nu vill Andre gärna stanna kvar där uppe i topptrion.
– Jag hoppas verkligen på en medalj, Thelma har känts så fin hela våren och levererat runda efter runda – det känns som om vi är i bra form men vi får se hur det slutar. Thelma är den av mina tre hästar här som har gått bäst, även om hon är yngst, men vi har tävlat mest tillsammans och i högst klasser.

De unga ryttarnas första omgång reds över 1,40-hinder med bedömning C, där felen räknas om till tid. Topptrion, som hade Kajsa Björe som trea med Fine Emmely, var inte bara snabba utan även felfria.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden