Hoppning, Ponny
14 augusti 2020 11:54

Vattnet ställde till det för många

SM i hoppningEfter en ganska behaglig inledning på SM för B-ponnyerna under gårdagen var det betydligt tuffare frågor som ställdes i den andra omgången. Många drog på sig fel, särskilt på det stora vattenhindret.

Vattnet ställde till det för många
Emma Pettersson och Hot´n Tot är ett av sju dubbelt felfria ekipage. Foto: Roland Thunholm

Gårdagens 29 felfria ekipage har nu minskat till sju, som kommer att gå in i lördagens SM-final på noll fel. Det var främst det rejäla vattenhindret som ställde till det för många – vissa ponnyer var inte alls sugna på att hoppa, andra fick kråksprång eller tramp i vattnet. Totalt går 23 ekipage till A-finalen, där Clara Lindeberg är ensam om att ha tagit två ponnyer till finalen och därför måste välja en av dem.

Bland dubbelnollorna efter de två omgångarna finns Emma Pettersson med Hot’n Tot (val -05, e okänd, äg Emma Pettersson), som har en hel hög med SM-rutin.
– Jag har ridit SM fyra gånger innan och haft min ponny i tre år nu, så jag har ridit honom ganska länge. Men det är första gången vi är i Falsterbo.

Var du nervös för vattenhindret?
– Nej jag var inte så nervös, han har gått fälttävlan innan så han är van vid vatten. Det kändes jättebra.

Hur ser planen ut för finalen?
– Att ta det lugnt i grundomgången, ta ut svängarna och vara felfri. I omhoppningen ska jag ta snäva svängar och försöka vinna! Jag har som bäst varit trea på SM, så nu hade jag gärna blivit etta, säger Emma med ett stort leende.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden