Hoppning, Ponny
14 augusti 2020 16:55
Ridsportplus

Banbyggaren: ”Det är ett svårt år”

SM i hoppningPrecis som i de två mindre ponnykategorierna blev det få felfria ritter även i D-ponnyernas andra omgång. "Det är ett svårt år, ingen har kunnat tävla som vanligt", konstaterar banbyggaren Maria Alfredsson, som inte riktigt hade förväntat sig så här mycket fel.

Banbyggaren: ”Det är ett svårt år”
Filippa Lagergren och Crafty Colours har klarat av SM felfritt hittills. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tre ekipage – Filippa Lagergren/Crafty Colours, Thea Gånehed/Carnalecka Quickstep och Ellen Skogström/Aramis – klarade dagens bana över 1,25-hinder lika felfritt som igår. Thea Gånehed var felfri även med MSH First Choice, men ekipaget hade nio fel med sig från gårdagen. Dagens femte nolla satte Ebba DanielssonCullintra Royal, och går därmed till final på fyra fel.

Banbyggaren Maria Alfredsson är lite förvånad över hur mycket fel det har blivit under dagen.
– Det är ett svårt år, ingen har kunnat tävla som vanligt och man har kvalat på bara två felfria rundor. Är det precis att man har klarat det så är inte chansen att hoppa felfritt här så stor. Det är även en del ryttare och ponnyer som har debuterat på höjden här, konstaterar hon och lägger till att ryttarnas nerver också spelar in i ett sådant här mästerskap.

Maria_alfredsson
Banbyggaren Maria Alfredsson förbereder för nya mästerskapsbanor. Foto: Emelie Samuelsson Radell

Kommer du att ändra något i din plan inför morgondagens final?
– Nej det tror jag inte, jag håller mig till min plan. För B-ponnyerna är det samma höjd som det var här idag, men för C- och D-ponnyerna blir det snäppet större.

Vattengraven ställde till en hel del problem?
– Den kommer att vara med i morgon också. Jag tycker ju att det är lite dumt att åka på SM om inte ponnyn hoppar vatten – det står till och med i reglerna att vattnet måste vara med.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden