Hoppning
16 augusti 2020 12:04

Juniorguldet till Ingemar Hammarström efter omhoppning

SM i hoppningTvå juniorer med mängder av rutin, Kajsa Björe och Ingemar Hammarström, gjorde upp i en snabb omhoppning i Falsterbo-solen. Det blev den regerande mästaren från höstens inomhus-SM som tog hem juniorguldet även denna gång.

Juniorguldet till Ingemar Hammarström efter omhoppning
Ingemar Hammarström och Captain Sparrow red hem SM-guldet för juniorer. Foto: Roland Thunholm

Finalbanan för juniorer, över 13 hinder på 1,40-höjd, blev en rejäl utmaning för många. När det var dags för de avslutande sju dubbelnollorna från de första omgångarna, hade ingen av de 14 första ekipagen klarat banan felfritt.

Ebba Danielsson, nybliven SM-guldmedaljör på D-ponny, var först ut av dubbelnollorna. Hon fick kämpa med Validento och det såg ut att bli felfritt, när räcket efter vattenhindret föll.

Kajsa Björe hade händerna fulla med Ballyshan Copa Cabana och hur det sista hindret lyckades ligga kvar är ett mysterium – men felfritt blev det, och upp i ledning.

Ingemar Hammarström briljerade bland annat i den svåra trekombinationen, och Captain Sparrow 5 hoppade strålande – felfritt och nu står det klart att det blir en omhoppning om medaljer.

Ebba Kewenter tog sig för pannan efter målgång. Det blev återigen en felfri runda på hinder men hon var lite för långsam, ett tidsfel gör att hon inte får rida om guldet med Nimbus. Istället blir det ett brons, då hon är ensam om att sluta på totalt ett fel.

För Kajsa Björe och Ingemar Hammarström väntar omhoppning om guld och silver på Fredrik Malms omhoppningsbana som består av åtta språng. Kajsa Björe inledde och fick till en säker nolla på tiden 44,06. Ingemar Hammarström var kvickare redan från start och korsade mållinjen nästan 1,5 sekund snabbare än Kajsa – ny svensk mästare för juniorer är Ingemar Hammarström på Captain Sparrow.

Intervjuer med medaljörerna kommer i separat artikel. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden