Hoppning
10 augusti 2020 13:55

Finalklart för 5-åringarna i Folksam Open

Folksam OpenSolen i Falsterbo skiner just nu lite extra på de 19 finalklara ekipagen som lyckats dubbelnolla båda omgångarna av Folksam Open för 5-åringarna. Sofia Farman Zetterman har lyckats få med sig tre av tre möjliga till finalen som går på internationella hopparenan på onsdag.

Finalklart för 5-åringarna i Folksam Open
Sofia Farman Zetterman och Magic's Aer. Foto: Roland Thunholm

Hela 89 starter äntrade under måndagen Falsterbobanan för att rida hem den där sista finalbiljetten i 5-åringarnas Folksam Open. Alla med fel var i princip redan borträknade, men för de felfria ekipagen i omgång 1 gällde det att hålla tungan rätt i mun och alla hovar borta från bommarna som hade hoppat upp två hål till 1,20 i omgång 2.

Klassen bjöd på 89 starter varav 19 lyckades med konststycket att rida dubbelt felfritt och därmed kvala till onsdagens final som går på den internationella hopparenan. Sofia Farman Zetterman har startat med totalt tre hästar och samtliga är med till finalen. Två av finalhästarna är Magic’s Aer och Magic’s Anna, bägge är efter Magic Park samt uppfödda och ägda av Royne Zetterman AB. Att det var på parets ettåriga bröllopsdag gjorde det hela sannolikt inte sämre.

André Brandt har gått in med fyra hästar, han nollade med tre i omgång 1 som gick i 1,10 under söndagen. Till final fick han slutligen med sig två hästar varav en var Xtra Hästak efter Heartbeat-Cortus, uppfödd och ägd av Hästak AB. Den andra var Tabounette, ett fölsto efter Kannan-Cortez, uppfödd och ägd av AB Tjörndala Mink.

Ursprungligen var det 110 starter i första omgången som gick under söndagen.

Equestrian Sport
André Brandt och Xtra Hästak. Foto: Roland Thunholm

Resultatlista (med härstamning) med finalklara ekipage (dubbelt felfria) i Folksam Open för 5-åriga hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden