Hoppning
16 augusti 2020 10:20

Filip Ågren och Diamantino 7-årsvinnare

Falsterbo7-åringarna såg ut att njuta av att sträcka ut i ordentlig galopp på Falsterbos internationella gräsbana när de gjorde upp i sin final. Filip Ågren lotsade sina hästar till både första- och tredjeplats.

Filip Ågren och Diamantino 7-årsvinnare
Filip Ågren och Diamantino på väg mot segern. Foto: Roland Thunholm

De 43 7-åringarna värmde upp med en 1,35-hoppning på lördagen, då de fick känna på internationella hopparenan. 16 klarade av Fredrik Malms bana felfritt, men samtliga hästar fick starta i dagens final på noll fel. Nu hade hindren hissats upp till 1,40, en utmaning som tolv ekipage klarade utan fel.

I omhoppningen väntade sedan åtta språng, och knappt hade Sofia Farman Zetterman suttit av sin sista häst efter grundomgången innan hon var tillbaka på banan som först ut med Copernicus – en runda som slutade på fyra fel.

Dubbelt Filip Ågren

Filip Ågren fick till den första dubbelnollan med stoet Reventon, som tog sig an hindren med spetsade öron. Tiden, 39,53, stod sig till Thomas Ryan korsade mållinjen nästan halvsekunden snabbare med Conrad HB.
Men Filip Ågren var inte sugen på att ge bort segern, så när han kom in på banan med sin andra häst, Diamantino 16 (val -13, e Diamant de Semilly-Caretino, uppf Joachim Schiedel, äg Stuteri Arch), såg han till att sätta sig själv överst i resultatlistan igen med tiden 38,57.

– Jag hade inte förväntat mig att vara etta och trea, det är två jättefina hästar så jag hade hoppats på att de skulle kunna hoppa felfritt här idag, men sedan vet man aldrig vad som händer – det kan lätt rulla en bom i omhoppningen eller vad som helst, så jag är jätteglad, kommenterade Filip efter toppresultaten.

Tog bort ett galoppsprång

– Jag visste att Thomas Ryan var ungefär fyra tiondelar snabbare än min första runda, så det var ett galoppsprång som jag behövde ta bort någonstans. Jag hittade ett ställe – mellan hinder två och tre – där jag kunde ta bort ett. Det är jag nöjd med.

Equestrian Sport
Glada miner på Filip Ågren och hästägaren och chefen Charlotte Söderström. Foto: Roland Thunholm

I uppvärmningen hade Diamantino ett ner – ”ett litet frambensfel” – och Filip var glad över att gårdagens resultat inte räknades in idag. 23-årige Filip jobbar som beridare på Stuteri Arch, och ekipaget är ganska nya för varandra på tävlingsbanan.
– Vi har inte tävlat mycket, han kom till oss i november och sedan skulle han egentligen börja tävla när coronan bröt ut. Så vi har bara gjort en start på Henriksdal i juni och sedan var vi i Polen i två veckor. Därefter har han inte tävlat något förrän nu, säger Filip.

Resultat finalklassen

Resultat lördagens uppvärmning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden