Hoppning, Ponny
15 augusti 2020 14:18

Dramatisk D-ponnyfinal – ingen felfri

SM i hoppningDet blev en dramatisk finalklass med flera avfallningar, trasiga träns, rivningar och stopp - ingen klarade Maria Alfredssons finalbana felfritt. Till slut stod Ebba Danielsson som vinnare och svensk mästare.

Dramatisk D-ponnyfinal – ingen felfri
Ebba Danielsson är segrare i SM kategori D. Foto: Anna Nyberg

15 språng över tolv hinder på 1,30-höjd väntade de 17 ekipage som tagit sig till D-ponnyernas final, som visade sig bli en väldigt tuff utmaning. En av de som inledde bäst var Ebba DanielssonCullintra Royal – ekipaget hade fyra fel med sig och adderade ytterligare fyra fel i dagens klass.

Tre ekipage kom in i finalen på noll fel, där Filippa Lagergren var först ut med Crafty Colours. Hon hade något bra på gång när hennes träns med hackamore plötsligt släppte efter vattenhindret. Filippa valde att kasta sig av sin galopperande ponny i farten inne på banan och fick sig en rejäl törn. Hon kunde dock lämna banan till fots.

Thea Gånehed var andra dubbelnollan men idag blev det 16 fel med Carnalecka Quickstep – något som visade sig räcka till omhoppning om bronset. När Ellen Skogström sedan gick ut som sista startande med Aramis var det ingen som hade nollat på finalbanan – bäst till låg Ebba Danielsson på sina totalt åtta fel. Ellen startade säkert men i landningen efter det tredje hindret snubblade Aramis och även Ellen fick markkänning, precis som flera andra ryttare i klassen.

Det blev till slut omhoppning om bronset, efter att Thea Gånehed/Carnalecka Quickstep  och Sofia Everz Svanberg/For Fun TF båda slutat på 16 fel. Sofia gick ut först och fick äntligen till dagens första nolla på banan. Thea fick till en fin runda men rev ett räcke – fyra fel och en fjärdeplats.

Guldet gick till Ebba Danielsson på åtta fel, silvret till Selma Staffare/Munsboro Meg på elva fel och bronset till Sofia Everz Svanberg på 16 fel.

Intervjuer med medaljörerna kommer i separat artikel. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden