Hoppning
15 augusti 2020 16:13

Emil Jönsson rev inte en bom

SM i hoppningEmil Jönsson rörde inte en min när han red in på finalbanan i Falsterbo, och valacken Be Special rörde inte en bom - en vinnande kombination som slutade med guld på children-SM som ensam felfri.

Emil Jönsson rev inte en bom
Emil Jönsson tar guld i childrens-SM och gratuleras av pappa Fredrik. Foto: Anna Nyberg

I children-finalen låg hindren på 1,25, med tolv hinder och 15 språng. 26 ryttare kom till start, där sex ekipage gick in i finalen med noll fel – av dem var Emil Jönsson först med att sätta ännu en nolla med Be Special. Likheterna med pappa Fredrik Jönsson var slående när Emils beslutsamhet fick den något sävlige valacken att hoppa felfritt.

När sedan ingen av de återstående dubbelnollorna lyckades med samma sak stod det klart att Emil Jönsson vinner children-SM som ensam felfri. Sex ryttare slutade på fyra fel, vilket gör att det blir omhoppning om silver och brons.

Av de sex till omhoppning var det bara Lovisa Korneliusson som fick till en felfri runda med Citty Cat BIC, även om det var darr på ribban på några hinder. Silvret gick därmed till Lovisa, medan Ida Brunåker var snabbast fyrfelare i omhoppningen med Carl 47 och åker hem med ett brons.

Intervjuer med medaljörerna kommer i separat artikel. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden