Hoppning, Ponny
14 augusti 2020 14:20

Tuff andra omgång för C-ponnyerna

SM i hoppningSolen gassade på C-ponnyryttarna när de skulle ta sig an Maria Alfredssons bana i den andra SM-omgången - en utmaning som blev tuff för många. Endast tre ekipage står nu kvar på noll fel inför lördagens final.

Tuff andra omgång för C-ponnyerna
Anna Svane och Lip´s Limited Edition är ett av de tre ekipagen som står på noll fel. Foto: Roland Thunholm

Claudia Göpert/Munsboro Spare Time, Alicia Svensson/Young Dylan och Anna Svane/Lip’s Limited Edition är ensamma kvar på noll fel efter att dagens runda ställt till det för många. Trekombinationen och vattenhindret var några av frågorna som blev för tuffa för en del ekipage.

En av ryttarna som visserligen fick med sig fyra fel idag, men som inledde med en fin felfri tredjeplats igår, var Saga Gunnarsson på skäcken Tamaguchie.
– Det gick jättebra, det var vår debut på den här höjden så jag är jättenöjd med honom. Han var pigg och fräsch och jätteduktig. Vi rev första hindret idag, han var lite piggare än vad jag hade tänkt mig – han blir piggare av den här atmosfären.

117690814_404596680513617_6496208550070213481_n
Saga Gunnarsson och Tamaguchie gör sitt första SM. Foto: Emelie Samuelsson Radell

Saga och Tamaguchie gör nu sitt första SM, och det är första gången hon är i Falsterbo till häst.
– Jag vill bara göra en fin runda i morgon och rida så bra jag kan, summerar Saga.

24 ekipage går till morgondagens final, där tolv fel visade sig räcka till final. Ekipagen tar med sig sina fel in i den tredje och sista omgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden