Hoppning, Ponny
17 augusti 2020 21:12
Ridsportplus

Nathalie maxade SM – har hoppning i blodet

SM i hoppningAtt ryttare tävlar i två olika SM-klasser är inte helt ovanligt. Men Nathalie Wennerhorn tog det hela till en ny nivå när hon startade med en B-ponny och en C-ponny – samt häst i children, och dessutom kunde åka hem med en medalj och mängder av rosetter.

Nathalie maxade SM – har hoppning i blodet
Familjen Wennerhorn bestående av mamma Charlotte, Nathalie, pappa Magnus och lillasyster Nellie. Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När medaljörerna i ponnyernas kategori B skulle fångas för intervju stod bronsmedaljören Nathalie Wennerhorn inte att finna någonstans. Det visade sig att hon redan var på väg upp på nästa ponny, Smithstown Toodles, för att rida final i kategori C, där ekipaget slutade sjua i det 25 ekipage stora startfältet.

Equestrian Sport
Nathalie Wennerholm och Smithstown Toodles. Foto: Roland Thunholm

Och det var inte slut där. Efter en paus var det dags för final i children med Kenneth du Petit Vivier där Nathalie slutade precis utanför medaljplatserna och blev fyra.

− Jag var nära att hålla nollan på B-ponny. Det blev bara ett tramp i vattnet med Blaengwen Kato Star. Med C-ponnyn hade jag ett ner dag två, och ett nedslag och ett tramp i vattnet i finalen, berättar Nathalie som är 12 år i år och alltså har tid kvar både på B-ponny och i children.

Hon har fått hålla många banor i huvudet under meetinget.
− Ponnybanorna har varit lika, och children lite annorlunda. I childrenfinalen var det en sväng mot vattenmattan i stället för vattengraven och där höll det på att gå tokigt.
− Det har varit bra och utmanande banor, sammanfattar hon.

Vilken storlek på häst är då roligast att rida?
− B-ponny är kul, för då kan man gasa runt, men där är det också många som rider felfritt. Likaså i children. C-ponny är svårare men inte heller så många som klarar nollan, så det är mest utmanande.

Att åka på meeting med så många hästar hade inte gått ihop sig utan en stöttande familj, och det har Nathalie.
Groomar gör mamma Charlotte Eider Wennerhorn, som själv tävlade ponny tillsammans med bland annat Malin Baryard, Arnold Assarsson och Pontus Westergren.
Charlotte red både SM och EM på ponny.

Pappa Magnus och lillasyster Nellie är andra byggstenar i teamet.
− Vi köpte vår första ponny för tre år sedan, och sedan dess har det gått utför, skrattar Magnus, som är uppenbart stolt över sin dotter.
− Hon har blivit så stabil, och hanterar både ponny och häst så bra. Första året vi hade ponny var det mest för att det var kul, men sedan ett och ett halvt år gör vi en ordentlig satsning, säger han.

200817 Nathalie Wennerhorn Med Rosetter Foto An
Nathalie Wennerhorn med några av rosetterna från SM. Foto: Anna Nyberg

Familjen bor i Stockholm och har hästarna inhysta på Ekerö. Nathalie tränar för Åsa Hellström, och tog första medaljen i fjol, silvermedalj på B-ponny i SM inomhus.

Nu ska B-ponnyn så småningom säljas och Charlotte får börja leta efter ännu en häst åt dottern.
− Lotta har öga för hästar och är bra på att välja hästar som passar för Nathalie, säger Magnus medan Charlotte tar sista vändan i stallet för att få med det sista innan hemfärd från SM i Falsterbo.

200817 Natalies Rosetter
Rosettskörden efter SM för Nathalie Wennerhorn. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden