Hoppning, Ponny
15 augusti 2020 11:47
Ridsportplus

B-ponnysegraren Mathilda Hansson: ”Jag satsade på guld”

SM i hoppningEfter ärevarv och dopp i vattengraven är det en ljusblåfärgad Mathilda Hansson som gör sin första presskonferens, snart 11 år gammal. ”Jag hade inte riktigt tänkt att jag skulle vinna, men i omhoppningen satsade jag på guld”, berättar hon.

B-ponnysegraren Mathilda Hansson: ”Jag satsade på guld”
Guldmedaljören omringas efter superrundan som ledde till seger. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev en duell mellan Mathilda Hansson, Flyinge Ryttarförening, på Sting’s Yaris, och Melody OhlingerStald Fox’s Mr Fox, där båda var felfria och Mathilda var snabbast.

− Jag har en väldigt framåt ponny, som alltid är med mig. Nu satsade jag på guld, men skulle vara glad över ett silver också, säger hon efteråt.

Equestrian Sport
Mathilda Hansson och Sting’s Yaris. Foto: Roland Thunholm

Sting’s Yaris (WELSH val f 2006 e Kulltorps Yrrol – Bona-Fide, uppf Stuteri Sting, äg Mathilda Hansson) är en svenskfödd ponny som tidigare ridits av Linn Arvidsson.

Mathilda har ridit ponnyn i ett år och tränar för Dave McGuire. I fjol tog hon guld i inomhus-SM i kategori C med sin andra ponny, Unsphinx D’hurl Vent, och hon startar  även i finalen för kategori C i Falsterbo, men med fem fel i bagaget.

− Tanken med Sting´s Yaris detta år var att ekipaget skulle gå i Flyinges elitlag i år, men så blev det inte. Och vi är så tacksamma över att SM blev av, säger Mathildas mamma Marie Hansson.

Equestrian Sport
Mathilda Hansson och Sting’s Yaris Foto: Roland Thunholm

Familjen bor utanför Löddeköpinge och hela familjen är engagerad i ridsporten.
− Vi är ungefär lika nervösa både jag och Mathildas pappa Jonas när hon rider, och han har blivit väldigt engagerad, säger Marie.

Equestrian Sport
Melody Ohlinger tog silver med Stald Fox’s Mr Fox. Foto: Roland Thunholm

Silvermedaljören Melody Ohlinger, tävlande för Jump Club Ridsportförening, hade uppbackning av förra ägaren till Stald Fox´s Mr Fox, Chatarina Lindgren, mamma till förra årets SM-vinnare på Foxen i kategori B, Nellie Lindgren,
− Det finns ingen ponny som han, det är en magisk ponny, säger hon.

Stald Fox´s Mr Fox är en dansk import som först reds av Cornelia Wallenborg.
− Melodys mamma hörde av sig redan våren 2019 om att köpa honom. Hon provred och det gick jättebra. Vi var noga med att han skulle få vara ponny och gå i stora hagar, inte i en liten paddock, säger Chatarina.
− Stald Fox´s Mr Fox kräver en lugn ryttare som också klarar av när det bär iväg. Men det krävs lugn och mjuk ridning, inga hårda tag. Du måste vinna ponnyns förtroende och det har Melody gjort, säger Chatarina Lindgren.

Equestrian Sport
Mathilda Hansson och de andra medaljörerna fick utstå ett bad i vattengraven. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden