Hoppning
14 augusti 2020 19:29

Sex ryttare i topp inför childrenfinalen

SM i hoppningAllt pekar på en spännande uppgörelse när childrenryttarna rider SM-final i morgon lördag. Sex ekipage ligger i delad ledning, bland dem Emil Jönsson och Lovisa Korneliusson.

Sex ryttare i topp inför childrenfinalen
Emil Jönsson och Be Special var en av sex dubbelnollor i children. Foto: Anna Nyberg

Hoppryttaren Fredrik Jönsson hann precis av hästen på stora banan när det var dags för sonen Emil att hoppa andra omgången av childrens-SM, som gick över en 1,20-bana. Och det blev en felfri runda för Emil och Be Special, vilket innebär att sonen i nuläget är närmare en SM-medalj än pappa.

Frderik Jönsson Kollar Emil
Fredrik Jönsson hann precis se sonens runda. Foto: Anna Nyberg

Lika felfritt blev det för Lisen Sandström, Cajsa-Stina Jönsson, Nathalie Wennerhorn, Linn Arvidsson och Lovisa Korneliusson, som alla är dubbelnollor inför finalen i morgon lördag.

Lovisa Korneliusson Foto An Mindre
Lovisa Korneliusson och Citty Cat BIC. Foto: Anna Nyberg

− Det kändes jättebra, sade Lovisa Korneliusson när hon lämnade banan med Citty Cat BIC.
− I finalen i morgon kommer jag att rida likadant som i dag. Jag satsar på att rida felfritt, så får vi se hur långt det räcker.

Nästan alla childrenryttare lyckades fullfölja omgång två, och det blir hela 26 ryttare mellan 12 och 14 år i finalens startfält i morgon lördag. Alla ryttare med 12 fel eller mindre bereds plats i finalen, som går på en 1,25-bana och bedömning A:1a lördag eftermiddag. Preliminär starttid är klockan 15.

Resultat children

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden