Hoppning, Ponny
13 augusti 2020 18:57

Fälttävlansponnyn vann i kategori D

SM i hoppning- Det här hade jag inte räknat med alls, sade en omtumlad Ellen Skogström som vann första omgången för D-ponnyerna i hopp-SM tillsammans med Aramis. Ekipaget har stor rutin – men i fälttävlan.

Fälttävlansponnyn vann i kategori D
Ellen Skogström och fälttävlansponnyn Aramis. Foto: Anna Nyberg

För två år sedan tog ekipaget SM-guld i fälttävlan och planen var att de skulle gå EM i fjol, Men så blev ponnyn skadad, och så fyllde Ellen Skogström 17 år och det internationella ponnytävlandet var förbi.
− Då satsade vi på hoppning i stället, men jag hade verkligen inte räknat med att gå in och vinna, säger Ellen Skogström från Lammhults Ridklubb i Småland, som var felfri och fick högsta inverkanspoäng, 28,5, med Aramis (ASRP, val f 2011, e Kulltorps Arkitekt RW 109 – Camaro M 979, uppf Ingrid Karlsson, äg Ulrika Skogström).

− Min ponny är försiktig och han river inte gärna. Det är kul om det fortsätter att gå bra, men varken han eller jag har så mycket rutin på hoppbanan, säger Ellen.

Equestrian Sport
Sofia Everz Svanberg och For Fun TF kom trea i D-ponnyernas första omgång. Foto: Roland Thunholm

Tvåa kom Sofia Everz Svanberg, Jump Club Ridsportförening, med For Fun TF, med 27,7 poäng och trea blev Thea Gånehed, Billdals Ridklubb, och Carnalecka Quickstep, 27,1 inverkanspoäng.

Equestrian Sport
Thea Gånehed och Carnalecka Quickstep slutade trea i D-ponnyernas första omgång. Foto: Roland Thunholm

Filippa Lagergren från Helsingborgs Fältrittklubb blev placerad med båda sina ponnyer.
− De kändes fina, och banan var nog lite snällare i dag än den kommer att bli de andra dagarna, sade hon efter målgången med Reneharney Boy.
− Min andra ponny Crafty Colours kändes bäst i dag, men den här är vanare när det blir högre, sade Filippa.

Equestrian Sport
Filippa Lagergren och Reneharney Boy. Foto: Roland Thunholm

Fredrica von Celsing, Strömsholms RSF, nollade med en högt hoppande Cash Madness efter att ha fått ett tidsfel med Carraig Donn.
− Det tidsfelet gjorde att jag satte upp farten. Nu vill jag till final, men den här tävlingen innebär debut i Msv A för Cash Madness, så det var ju bra att han hoppade högt.

Resultat för D-ponnyerna

Equestrian Sport
Fredrica von Celsings Cash Madness hoppade högt över hindren. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden