Hoppning
13 augusti 2020 18:50

Fredrik och Cold Play snabbast: ”Vinterns träning har gett resultat”

SM i hoppningSällan - om någonsin - har ett senior-SM haft så många toppryttare till start samtidigt. Stjärnorna avlöste varandra på Falsterbos gräsbana och det blev en riktig fajt mellan landslagsryttarna i den inledande tidshoppningen.

Fredrik och Cold Play snabbast: ”Vinterns träning har gett resultat”
Fredrik Jönsson och Cold Play leder senior-SM efter den inledande tidshoppningen. Foto: Yvonne Karlsson

I eftermiddagssolen i Falsterbo fick ”publiken” – mestadels ryttare från de andra SM-klasserna och deras medhjälpare – som samlats utspridda på läktarna se ekipage efter ekipage kapa sekunder i seniorernas första SM-omgång över 1,50-hinder.

Rolf-Göran Bengtsson ville inte göra någon besviken när han nu rider sitt första SM sedan 1996. Med Ermindo W gick han ut som nummer tre, och putsade Jens Fredricsons tid rätt rejält. Men när Peder Fredricson senare äntrade banan med en mycket välhoppande Crusader Ice visade han att det fortfarande fanns mycket tid att spara på Fredrik Malms bana.

– Han hoppade väldigt bra, han är helt klart på rätt väg. Det är en fantastiskt kul häst att jobba med och oavsett hur det går här nu så är det en bra erfarenhet för honom att gå här, det blir första gången han hoppar långvatten här, sa Peder – som aldrig vunnit SM – om den 9-årige hingsten.

Crusader Ice
Peder Fredricson och H&M Crusader Ice. Foto: Yvonne Karlsson

Douglas Lindelöw visade upp en Cheldon i strålande form när han förpassade Peder till andraplatsen.
– Jag var jättenöjd med ritten och Cheldon, han hoppade väldigt fint – han har inte hoppat på ganska länge så jag tycker vi fick en bra start. Det är kul att vara tillbaka i ett annorlunda Falsterbo men det är skönt att vara här även om det är under andra omständigheter.

Han höll sig nästan till sin plan, efter att ha sett en del av de andra ryttarnas ritter.
– När man gick banan kändes det inte så högt men det blev rätt spridda fel, inbjudande men ändå tillräckligt svårt, konstaterade Douglas.

Cheldon
Douglas Lindelöw och Cheldon. Foto: Yvonne Karlsson

Douglas runda såg svårslagen ut men Fredrik Jönsson ville visa att vårens träning – på att bli snabbare – gett resultat. Rutinerade Cold Play var helt med på noterna och såg ut att gilla att äntligen få galoppera på stora gräsbanor igen, när ekipage korsade mållinjen med över 2,5 sekunder till godo på Douglas.

– Vi har tränat på det hela perioden när vi inte har kunnat tävla, men vi har ju inte kunnat testa det i skarpt läge. Det var en passande bana för oss, vi bör vara snabba här men det var kul att vi var det idag också, konstaterade Fredrik efter segern.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden