Hoppning, Ponny
15 augusti 2020 12:22

Tuff finalbana för C-ponnyerna – Claudia Göpert i topp

SM i hoppningNär hindren hissats upp till Msv A-höjd var det tufft för SM-ekipagen i Falsterbo. Tre ryttare tog sig till omhoppning vilket gav en riktig medaljfajt bland C-ponnyerna, där Claudia Göpert drog det längsta strået.

Tuff finalbana för C-ponnyerna – Claudia Göpert i topp
Claudia Göpert och Munsboro Spare Time vann ponny-SM i kategori C. Foto: Anna Nyberg

Dagens första nolla kom när Smilla Gardiner lotsade Dooneens Captain Classic snabbt och felfritt runt banan.

Mathilda Hansson hade hunnit byta om till nya tävlingskläder efter ett obligatoriskt dopp i vattenhindret efter segern i kategori B, och nu fick hon till en riktigt snygg runda med Unsphinx D’hurl ’Vent. Med från de första två kvalen hade ekipaget fem fel.

När det var dags för de ekipage med totalt fyra fel efter gårdagen inledde Rebecca Falck Lagercrantz och Niva felfritt – hon var ensam om den bedriften. Tre ekipage gick in i SM-finalen på noll fel, där Claudia Göpert fick ett retligt tramp i vattnet med Munsboro Spare Time.

Alicia Svensson fick med sig trippeln på väg mot mål, fyra fel gör att hon får rida omhoppning med Young Dylan – vilken medalj det gäller avgörs av sista ryttaren, Anna Svane. Och för Anna Svane försvann medaljhoppet tidigt i banan, då det blev åtta fel med Lip’s Limited Edition.

Det innebär omhoppning om medaljerna för de tre ekipage som slutat på fyra fel – Rebecca Falck Lagercrantz/Niva, Claudia Göpert/Munsboro Spare Time och Alicia Svensson/Young Dylan.

Rebecca Falck Lagercrantz var först ut och satte bra tempo i Niva men rev ett färgglatt räcke i farten. Claudia Göpert kom lite nära ett par hinder men Munsboro Spare Time såg till att ta sig över hindren felfritt. När Alicia Svensson sedan rev ett hinder och var långsammare än Rebecca fick hon nöja sig med bronsmedaljen. Claudia Göpert kan nu titulera sig som svensk mästare för C-ponnyer, silvermedaljen går till Rebecca Falck Lagercrantz.

Intervjuer med medaljörerna kommer i separat artikel. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden