Hoppning
13 augusti 2020 21:59
Ridsportplus

Peder tillbaka i tävlingsbubblan

NystartHan är glad över att vara igång igen, Sveriges högst rankade hoppryttare Peder Fredricson. I Falsterbo har han bara en häst, men nu väntar sex helger på resande fot ute i Europa - tillsammans med sitt nya team.

Peder tillbaka i tävlingsbubblan
Ett gäng som är glada att tävlingarna är igång igen - Peder Fredricson tillsammans med Fredrik Jönsson, Henrik Ankarcrona och Rasmus Westgren. Foto: Haide Westring

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Malin Henlöv, Peder Fredricsons hästskötare sedan tio år tillbaka, lämnade nyss Sverige för nytt jobb hos Evelina Tovek. I Falsterbo gör Julia Nilsson, som även hon har jobbat länge i Grevlundateamet, sin sista tävling innan hon ska börja studera. Samtidigt har terminen sakta fyllts på med tävlingar och efter veckan i Falsterbo väntar en liten turné med internationella event.

  – Nu blir det två helger i St Tropez och sedan Aachen, därefter Valkenswaard och sedan tillbaka till St Tropez för två helger till. Så det är ett gäng tävlingar planerade nu framöver under några veckor, men man får följa utvecklingen och se hur det ser ut, säger Peder Fredricson och fortsätter:

  – Jag hoppas att det ska bli av, det ser ut så just nu, att hästarna får gå de här sex tävlingarna. Sedan börjar det närma sig inomhussäsong, då är det ju ingen som riktigt vet hur det ser ut. Det beror på hur läget är runt om i världen. Det är ju absolut svårare att samlas inomhus än utomhus, konstaterar han.

  Inspirerande med nytt team

  Den extra tiden han har fått hemma under coronapandemin har inte bara använts till träning av hästarna – det har även varit en bra tid för att jobba ihop det nya teamet, med hästskötarna Alva Svensson och Madeleine Nord.

  – Det är klart att det är en stor omställning, med det gamla teamet går allt på rutin och alla vet hur allt funkar – de har varit fantastiskt duktiga, det har fungerat väldigt bra under de här åren. Samtidigt är det inspirerande att bygga upp ett nytt team, nya rutiner, och man kanske kan skruva på lite knappar här och där.

  Han säger att det fått honom att tänka till lite extra, nu när han har gått igenom alla rutiner och berättat hur han vill ha det.
  – Det får ju en att tänka till lite själv – det vi gör, är det verkligen det bästa eller kan vi göra något ännu lite bättre? Det är lite mer jobb för mig i början, men samtidigt har det varit en bra tid nu när man har haft lite mer tid för det, mer energi. Jag är väldigt glad över att ha Madde och Alva i mitt team.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden