Hoppning
14 augusti 2020 18:25

Peder i vinnarläge inför avslutningen

SM i hoppningHan har inget SM-guld i sin medaljsamling, men nu har Peder Fredricson alla chanser att vinna sitt första svenska mästerskap. Seniorernas andra SM-omgång kastade om det rätt rejält i resultatlistan inför avgörandet.

Peder i vinnarläge inför avslutningen
Peder Fredricson och Crusader Ice leder inför söndagens SM-final. Foto: Roland Thunholm

Malin Baryard-Johnsson var tillbaka med en H&M Indiana som hoppade strålande, efter gårdagens två nerslag. Nu blev det felfritt och en klättring i SM-ställningen inför finalen. Även Alice Tapper stod för en mycket fin runda i sadeln på Doge Dogelito, som nollade på stora gräsbanan.

Regerande svenska mästaren utomhus, Marcus WestergrenCalmere, fick nerslag igår men idag korsade de mållinjen felfritt på hinder, dock med ett tidsfel. Senare i klassen trillade de felfria rundorna in: Emma Emanuelsson/Chaploon, Erica Swartz/Jovita och Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W.

– Hästen gjorde ett bra jobb och jag gjorde ett lite mindre bra jobb, men vi var felfria, konstaterade Rolf-Göran Bengtsson, som fick ändra om i sin plan under rittens gång efter att hingsten snubblat efter ett hinder.

Equestrian Sport
Rolf-Göran Bengtsson ligger på silverplats med Ermindo W inför avgörandet. Foto: Roland Thunholm

Peder upp i ledning

Peder Fredricson fick darr på ribban på en oxer men H&M Crusader Ice var snabb upp med hovarna därefter och trots en rejäl tempoökning fram till vattenhindret kom skimmelhingsten tillbaka fint till det följande räcket – felfritt idag igen. Douglas Lindelöw fick ett retligt nerslag med Cheldon, något som puttade ner honom från andraplatsen i resultatlistan.

Sist ut, gårdagens ledare Fredrik Jönsson och Cold Play, hade ingen riktigt bra dag på jobbet när de fick med sig två hinder på vägen mot mål.
– Jag var nog lite för nöjd efter igår och blev för passiv idag. Det passar inte Cold Play, man måste ha gårdagens glöd men paketera ihop det lite mer, men idag blev jag för försiktig. Vi får försöka vara bra på söndag, även om själva mästerskapet gled en ur handen idag, summerade Fredrik Jönsson.

Topp tre inför den avslutande finalen på söndag:
1. Peder Fredricson/H&M Crusader Ice 1,79 fel
2. Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W 2,66 fel
3. Erica Swartz/Jovita 3,84 fel

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden