Hoppning
6 augusti 2020 11:32

Starkt startfält i årets SM i hoppning

SM-veckanSveriges främsta ryttare kommer till start i SM-veckan i hoppning i Falsterbo nästa vecka. I seniorernas startfält finns tillräckligt många kända ryttare för att SVT ska välja att sända finalen.

Starkt startfält i årets SM i hoppning
Regerande svenska mästaren Marcus Westergren får tufft motstånd i årets SM. Arkivbild: Roland Thunholm

Tre fjärdedelar av VM-silverlaget från 2018 finns i startfältet i SM-klassen. Det handlar om Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Fredrik Jönsson, och dessutom  VM-reserven Stephanie Holmén.

Rolf-Göran Bengtsson gör ett av sina sällsynta besök på sin gamla hemmaplan, och flera landslagsryttare, som Annika Axelsson, Linda Heed, Erica Swartz och förra årets SM-segrare Marcus Westergren, finns också med i SM-klassen, liksom EM-medaljörerna Jens Fredricson och Douglas Lindelöw.

Fjolårets segrare i SM för young rider, Ottilia Lundgren, Nääs Hästsportförening,  kommer i år också, liksom juniormästaren Filippa Enmark, Jump Club RF, som startar som young rider i år.

Av förra årets SM-segrare för ponny och children är det bara kategori B-vinnaren Nelly Lindgren som finns i deltagarlistorna för de kategorierna. Svenska mästaren i kategori D 2019, Signe Svensson, har gått över till häst och startar junior-SM.

SM i hoppning för ponny och children har dragit drygt 220 starter, och intresset för att rida  children bara fortsätter att växa.

Svenska Ridsportförbundet skriver i ett pressmeddelande att årets Folksam SM i hoppning blir speciellt på många sätt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, och tävlingarna genomförs utan publik.

SM-veckan i Falsterbo börjar nu på söndag, 9 augusti. Veckan inleds med att unga hopphästar mellan 4 och 6 år möts i Folksam Open. Bland ryttarna finns Stephanie Holmén med inte mindre än fem 6-åringar, och Maria Gretzer, OS-ryttare och tidigare svensk förbundskapten.

Torsdag 13 augusti är det SM omgång 1 för ponny, children, junior, young rider och senior, med SM-final inverkan för children

Fredag 14 augusti är det SM omgång 2 för ponny, children, junior, young rider och senior

Lördag 15 augusti går SM-finaler för ponny kat B, kat C, kat D, children

Söndag 16 augusti:
12:30 SM-final juniorer
14:00 SM-final young rider
15:30 SM-final seniorer

Equisport sänder hela SM-veckan inklusive Folksam Open. SM-finalen för seniorer på söndagseftermiddagen sänds direkt av SVT2 med start 15:30.

Tidningen Ridsport finns naturligtvis på plats och bevakar tävlingarna.

Startlistor

Komplett tidsprogram finns här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden