Hoppning, Ponny
15 augusti 2020 10:53

Mathilda Hansson mästare med räserponnyn Sting’s Yaris

SM i hoppningTrots att de fick gå ut först av dagens alla SM-finaler, var det i stekande hetta som de yngsta ryttarna äntrade Falsterbos dressyrbana i jakt på hoppmedaljer. Det krävdes två omhoppningar för att få fram medaljörerna - en om guld och silver, samt en om bronset.

Mathilda Hansson mästare med räserponnyn Sting’s Yaris
Mathilda Hansson och Sting's Yaris med guldtäcke på i B-ponnyernas ärevarv. Foto: Roland Thunholm

Melody Ohlinger var först ut av de sju ekipagen som stod på noll fel inför finalen, och hon kunde korsa mållinjen med ett gigantiskt leende på läpparna – felfritt igen med Stald Fox’s Mr Fox. Strax därefter upprepade Mathilda Hansson bedriften i sadeln på snabbe lille skimmeln Sting’s Yaris. När klassen var slut konstaterades att dessa två nu hoppar omhoppning om guld och silver.

Fem ekipage slutade på fyra fel, vilket gjorde att de fick hoppa om om bronset. Den något otacksamma uppgiften att gå ut först gick till Flyinges Clara LindebergMagneto Sprite, som fick med sig tre bommar. Svea Eriksson Ståbis gjorde en fin runda med Vångsunda Paris men missade sista hindret och fick lägga en volt – fyra fel.

Ingen rådde på Mathilda Hansson

Nathalie Wennerhorn har fullspäckade dagar då hon har två ponnyer och en childrenhäst med sig – med Blaengwen Kato Star satte hon en klockren nolla och därmed press på de två sista startande i bronsomhoppningen. Nova Kolberg lotsade sin Coppenagh Calypso Czar fint men fick se sig slagen i tid av Nathalie. När Smilla Gardiner rev ett hinder med Lavally Sam kan nu Nathalie Wennerholm titulera sig som bronsmedaljör.

Melody Ohlinger satsade på en säker nolla i guldomhoppningen med Stald Fox’s Mr Fox, något som lyckades på tiden 36,04. Nu låg allt i Mathilda Hanssons händer och med räserponnyn Sting’s Yaris är det bara fullt ös som gäller – seger med över sex sekunder till godo.

Intervjuer med medaljörerna kommer i separat artikel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden