Hoppning
16 augusti 2020 13:50

André Brandt utklassade allt motstånd

SM i hoppningUnghäststjärnan Thelma Hästak visade sina kvalitéer när hon vände ut och in på sig för att vara felfri i young rider-finalen, och med en riktig klassrunda av ryttaren André Brandt var det inga tveksamheter om vem som vann mästerskapet.

André Brandt utklassade allt motstånd
Andre Brandt och Thelma Hästak på väg mot segern. Foto: Roland Thunholm

Det var en rejäl mästerskapsbana som mötte de 13 unga ryttarna som tagit sig till SM-final. I young rider-SM, precis som i senior-SM, har ryttarna med sig fel med decimaler in i finalen, vilket gör att det inte blir någon omhoppning.

Filippa Enmark har gjort ett fint mästerskap, hon var felfri med King Kong van’t Valissenhof i de båda första omgångarna, men hade med sig en hel del felpoäng från den första dagen efter att ha tagit lång tid på sig. Idag blev det ytterligare en fin runda, med endast ett nerslag.

Selma Hammarström, som nyss sett lillebror Ingemar vinna junior-SM, klappade om sin Seed efter att ha gått i mål och fått lägga fyra fel till sina tidigare 10,64.

Piteå-ryttaren Wilma Marklund drog på sig fem fel med Carlogero, en runda som senare visade sig räcka hela vägen till brons på 13 fel.

Ottilia Lundgren, regerande svensk young rider-mästare, hade råd med två nerslag för att vara garanterad en medalj. Men på hinder fyra kastade Melker af Herred in handduken, och efter två stopp var ekipaget uteslutet.

Kajsa Björe hade även hon råd med två nerslag för att ta medalj med Fine Emmely. Stoet var i och kände på flera bommar men det blev fyra fel till slut. Slutpoängen för ekipaget blev 5,87 fel, och en slutlig silvermedalj.

André Brandt hade därmed råd med ett nerslag och ändå vara guldmedaljör. Thelma Hästak hade dock inga planer på att riva – stoet vände ut och in på sig för att vara felfri – och det blev en riktig klasseger för ekipaget som var ensamma att nolla i finalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från SM i Falsterbo (48)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden