Hoppning
6 juli 2020 06:43

Malin Henlöv lämnar Grevlunda

Nya äventyr/uppdateradHästskötaren Malin Henlöv slutar som tävlingsgroom hos Peder Fredricson efter tio år. Ny arbetsgivare blir Evelina Tovek i Tyskland. Malin utsågs till Årets hästskötare 2014 och är också en av de medverkande i Ridsportpodden, där hon bland annat ger stylingtips för tävlingshästar.

Malin Henlöv lämnar Grevlunda
Malin Henlöv utsågs till Årets hästskötare 2014. Foto: Roland Thunholm

Efter söndagens styrkebesked där Peder Fredricson blev GP-trea i den sista 1,60-klassen i Frankrike med Catch Me Not S, lade hästskötaren Malin Henlöv ut på Instagram att hon slutar på Grevlundagården. Hon har tagit hand om Peder Fredricsons stjärnhästar i tio år, och funnits vid världsryttarens sida genom en rad stora mästerskap.

2014 fick hon pris som Årets hästskötare på Ryttargalan, och 2016 medverkade hon i Ridsportpodden där hon berättade om OS-äventyret i Rio, samt gav sina bästa stylingtips för hästar.

Malin Henlöv säger till Hippson att hon nu ska jobba hos Evelina Tovek, som hemmagroom.

Ridsport
Malin Henlöv och H&M All In. Foto: Roland Thunholm

”Efter tio fantastiska år gjorde jag och @pederfredricson vår sista klass tillsammans, och vad är bättre än att avsluta med en tredjeplats i den femstjärniga Grand Prixen i Saint Tropez med Charlie. Snart är det dags för ett nytt äventyr för mig men @grevlundashowjumping kommer alltid att finnas i mitt hjärta.” Det skriver Malin Henlöv på Instagram. Se hela inlägget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden