Dressyr
1 juli 2015 16:48

Ungdoms-EM i dressyr har börjat

Ņrets EM i dressyr för unga ryttare - children, juniorer och young rider - har inletts i franska Vidauban.

Ungdoms-EM i dressyr har börjat
Den svenska truppen i gårdagens invigning. @CatharinaBrink

Efter de två första ekipagen per nation i nationstävlingen för young rider ligger Sverige på tredje plats bakom Tyskland och Holland. Emma Jönsson/Santo Domingo och Victoria Appleyard/Sir Willy gjorde lagtävlansprogrammet på 68,921 respektive 70,026 procent. I morgon ska Alva Lander/Herbie Hancock Graftebjerg och Marina Mattsson/Double Diamond II komplettera för Sverige. 17 nationer har lag i tävlingen.

I juniorernas motsvarighet är det också Tyskland och Holland i topp. Där har Sverige en mer blygsam position som åttonde lag av 15 startande efter 67,946 procent för Felicia Brännström/Pay Back TP och 66,486 för Lina Jönsson/Barreiro.

Efter den första hälften av startfältet i FEI Children Preliminary Competition B Test ligger Cecilia Bergåkra Berglund med 69,567 procent för I Do Kiss på fjärde plats bland 16 startande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden