Sverige
28 november 2022 15:38

Ungdomssektion vinner Ridsportens Trygghetspris 2022

Trygg i stalletFör sitt engagemang för barn och unga, i form av inkluderande aktiviteter för alla, prisas nu ungdomssektionen på Ystad Ridklubb. Under Sweden International Horse Show fick de ta emot Ridsportens Trygghetspris av Peder Fredricson.

Ungdomssektion vinner Ridsportens Trygghetspris 2022
Ystad Ridklubbs ungdomssektion fick ta emot Ridsportens Trygghetspris 2022 under Sweden International Horse Show. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Skåneklubben Ystad Ridklubb har cirka 300 medlemmar och 175 ridande elever varje vecka. Ungdomssektionen, som består av åtta tjejer mellan 14-25 år, finns där för andra unga i stallet – som stöd, ledare och kompisar.

– Alla i US har olika styrkor och jag tror att barnen och ungdomarna tycker det är bra att vi är i olika åldrar, det finns liksom alltid någon av oss som är ungefär i deras egen ålder. Vi brinner för barn och unga och jobbar för att öka gemenskapen och tryggheten i stallet, säger ungdomssektionens ordförande Emma Persson i ett pressmeddelande.

Under söndagen på Sweden International Horse Show fick Ystad-ungdomarna ta emot Ridsportens Trygghetspris av Peder Fredricson och Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

– Det här priset finns för att hylla unga ledare som arbetar för varje barns rätt att känna sig trygg i stallet, säger Catrine Andersson, projektledare för satsningen Trygga Ledare inom Svenska Ridsportförbundet.

Trygg miljö i sociala medier

Ystad Ridklubbs ungdomssektion är mycket aktiva på Instagram, där de engagerar medlemmarna men även pratar direkt med dem.
– Vi har en stor gruppchatt på Instagram där vi alltid finns för varandra, där man kan peppa, prata ut, ställa frågor och komma med tips och idéer. Det är en bra kanal där vi snabbt kan snappa upp olika situationer och hjälpa till om det behövs. Det är viktigt att man alltid har någon att vända sig till, säger Emma Persson.

Motivering

För ett fantastiskt engagemang för barn- och unga och inkluderande aktiviteter som utgår från barns egna villkor. Utifrån ledorden trygghet, gemenskap och glädje sätter Ystad Ridklubbs ungdomssektion tonen i stallet och är goda förebilder och trygga ledare för barn och unga.

Ridsportens Trygghetspris instiftades 2019 av Svenska Ridsportförbundet, Stiftelsen Friends och Hugo Stenbecks Stiftelse inom ramen för Trygga Ledare. Priset är en skräddarsydd utbildning från Stiftelsen Friends till ett värde av cirka 20 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden