Sverige
5 oktober 2022 12:01

Peder Fredricson största hästinfluencern i Sverige

MaktlistaVarje år listar Medieakademin vilka konton som är störst på sociala medier i Sverige. I topp bland hästvärldens influencers är Peder Fredricson, som även gjort en raketklättring på den stora maktlistan.

Peder Fredricson största hästinfluencern i Sverige
Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: Roland Thunholm

Maktbarometern är enligt Medieakademin ”en karta över vilka som har störst inflytande i det digitala medielandskapet”. I fjol valde man för första gången att även rangordna hästvärldens populäraste influencers och då toppades listan av Pontus Hugosson. I år är det Peder Fredricson som är mäktigast i den digitala hästvärlden. Det rapporterar tidningen Hippson.

Peder Fredricson har gjort en raketklättring på Instagramlistan, där han har avancerat hela 3 630 placeringar upp till plats 65. Leder på Instagram gör fortfarande Joakim Lundell. Medieakademin mäter antal svenska följare samt svenska kommentarer och likes delat på den mängd Instagraminlägg som postats under året.

Medieakademin tittar i stort på Twitter, Instagram, Facebook, Youtube samt Tiktok. Det som räknas är hur stora kontona är bland svenska följare och inte hur stor den internationella följarskaran är. Detta är sannolikt anledningen till att exempelvis Carl Hedin inte finns med på topplistan, trots att han har 387 000 följare. Peder Fredricson har 217 000 följare. Se topplistan över hästvärldens mäktigaste influencers här under.

Hästsportens mäktigaste

Siffrorna inom parentes står för tidigare placering/placering totalt.

  1. Peder Fredricson (6/180)
  2. Pontus Hugosson (1/197)
  3. Elfstrands häst (4/283)
  4. Svenska Ridsportförbundet (40/418)
  5. Nellie Berntsson (3/487)

Fotnot: Medieakademin är en ideell förening som vill fördjupa mediedebatten och skapa mötesplatser för att öka förståelsen om hur medier påverkar samhället.

Maktbarometern – läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden