Hoppning
29 augusti 2018 16:15
Ridsportplus

”Unghäst-VM är inget slutmål”

Inför unghäst-VMAnna-Clara Pettersson har haft Alonzo sedan han var två år. Nu åker de till unghäst-VM i hoppning, som avgörs på det belgiska storstuteriet Zangersheide.

”Unghäst-VM är inget slutmål”
Alonzo och Anna-Clara Pettersson är i toppform och redo för UVM i Belgien i september. Foto: Rolad Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Jag har inte varit med på något unghäst-VM tidigare, så det ska blir intressant att komma ner och ser hur vi står oss mot de andra 5-åringarna.

Alonzo var i det närmaste oslagbar som 4-åring, då han vann både Falsterbofinalen och Breeders senare på hösten. Även i år blev det final i Falsterbo, men där fick han ett nedslag i finalen.

– Han har visat goda kvaliteter redan från början och jag har haft förmånen att få möjlighet att bygga upp honom långsiktigt då han har varit hos mig sedan han var två år. Det är så viktigt att hela tiden känna av hur hästarna klarar träningen, när de behöver återhämta sig och när de kan klara lite mer för att utvecklas ytterligare.

Tror mycket på honom

Anna-Clara Pettersson hoppas mycket på sin begåvade tävlingskamrat och har en långsiktig plan som innebär att han ska matchas mot de allra största klasserna så småningom. Buden på honom som 4-åring var många, men i våras gick en hästsportbutik in och köpte halva hästen och därmed kan han vara kvar i stallet.
– Unghäst-VM är inget slutmål, utan bara en etapp på vägen som just nu passar bra in i hans utbildningsplan. Det gäller att tänka efter innan man anmäler till en sådan här tävling om hästen är redo för den prestation den ska utsättas för.

– Han är väldigt flexibel med en bra galopp och mycket bra balans, trots att han är ganska stor. Dessutom har han visat att han klarar av olika miljöer och olika typer av banor, så han känns redo.

 Kvittot på om vi gjort rätt i uppladdningen får vi när vi kommer hem.

Efter Falsterbo har Alonzo fått vila från tävlingar, men i stället gjort mycket annan typ av arbete, som att ridas ut i skogen. Däremot blir det några tävlingar till innan avresan till Belgien.
– Kvittot på om vi gjort rätt i uppladdningen får vi när vi kommer hem. Men det ska i alla fall bli väldigt roligt att få vara med.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden