Ponny
15 september 2018 08:30

Ungponnychampionatet i hoppning inställt

Få anmäldaFå anmälningar har tvingat Svenska Ponnyavelsförbundet att ställa in årets ungponnychampionat i hoppning. Även ridklasserna som skulle gått samtidigt har fått ställas in.

Ungponnychampionatet i hoppning inställt
Lord Aladdin (ASRP val f-11 e Algot-Breccles Minstrel Boy, uppf Karin Simonsson) och Amanda Landeblad vann ungponnychampionatet i hoppning förra året. I år blir det inget hoppchampionat. Foto: Yvonne Karlsson

Årets stora finalhelg för ponnyer går i Vetlanda 22 till 23 september med finaler för 3- och 4-åringar, championat för 5- och 6-åringar, ridklasser samt Årets Ponny. Nu kommer inte alla klasser att genomföras då intresset varit allt för svalt.

Svenska Ponnyavelsförbundet meddelar på sin hemsida att championatet i hoppning samt ridklasserna är inställda på grund av för få anmälda. Championatet i dressyr och ungponnyfinalerna för 3- och 4-åringar i både gångarter och hoppning kommer dock att genomföras som planerat.

Till ungponnychampionatet kan svenskfödda ponnyer med känd uppfödare kvalificera sig. Ponnyerna ska vara fallna efter i Sverige licensierad hingst som uppfyller rasvisa krav undan mor införd i grundstamboken, samt grundregistrerade i någon av SPAF:s medlemsstamböcker. Hoppkvalen rids från lokal nivå och uppåt, antal kval är obegränsat men sista kvalet skulle varit ridet 11 september.

5-åringarna kvalificerar sig efter två felfria genomförda grundomgångar varav en lägst i LC+ och en i LB. 6-åringarnas kvalificering är två felfria genomförda grundomgångar varav en lägst i LB+ och en i LA.

Kompletta kvalregler SPAF:s ungponnychampionat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden