Dressyr
2 februari 2023 11:14

USA tar tillbaka Debbie McDonald

InternationelltI december 2021 valde det amerikanska ridsportförbundet att inte förlänga avtalet med Debbie McDonald, förbundstränaren som lett USA:s dressyrryttare till stora framgångar under många år. Detta på grund av de anklagelser om övergrepp som riktades mot paret McDonald. Men nu är amerikanskan tillbaka och siktar mot OS i Paris.

USA tar tillbaka Debbie McDonald
Laura Graves, den enda amerikanska dressyrryttare som toppat världsrankningen, är en av Debbie McDonalds framgångsrika elever. Foto: Roland Thunholm

Samtliga anklagelser och tvister där Debbie och hennes man Robert McDonald, amerikansk hopptränare, varit inblandade har lagts ner. De båda anklagades i en civilrättslig prövning, efter att Robert McDonald först stängts av av det amerikanska ridsportförbundet, USEF, på livstid för sexuella övergrepp – en dom som sedan upphävdes.

Nu rapporterar USEF att de återigen gett 68-åriga Debbie McDonald rollen som förbundstränare för det amerikanska dressyrlaget, med sikte på OS i Paris 2024.

Debbie McDonald, som själv hade en lång framgångsrik karriär, har bland annat coachat USA till ett historiskt lagsilver på OS i Tokyo.

– Lagets prestation i Tokyo var ett så otroligt ögonblick för vårt team, och under det senaste året har jag känt en eld och drivkraft att vilja få tillbaka våra atleter på pallen i Paris, säger Debbie McDonald i ett pressmeddelande.

Sedan McDonald fick gå i december 2021 har laget stått utan förbundstränare – bland annat under VM i Herning förra året – men nu är hon tillbaka med omedelbar verkan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden