Världen
27 augusti 2020 06:20

Hopptränare friad från övergreppsanklagelser

FriadDen amerikanske hopptränaren som tidigare i sommar stängdes av på livstid efter anklagelser om sexuella övergrepp frias nu. Efter att ha inkommit med nya uppgifter hävs livstidsavstängningen och tränaren har återfått sin tidigare status inom det amerikanska ridsportförbundet.

Hopptränare friad från övergreppsanklagelser
"Anklagelserna var falska", säger Robert McDonald till Dressage News. Arkivbild: Marco Grovel/Istock

Tidigare i sommar meddelade amerikanska ridsportförbundet att hopptränaren Robert ”Bob” McDonald stängts av på livstid av U.S. Center för SafeSport efter uppgifter om att han utnyttjat minderåriga sexuellt. McDonald uteslöts därmed från all form av deltagande i sammanhang kopplade till amerikanska ridsportförbundet eller USA:s olympiska kommitté.

Den 73-årige tränaren, som är gift med OS-ryttaren tillika det amerikanska dressyrlandslagets coach Debbie McDonald, har efter överklagande och framställan av nya uppgifter nu friats från anklagelserna. Därmed är avstängningen hävd och McDonald har återfått sin tidigare status inom det amerikanska ridsportförbundet. Det rapporterar Dressage News.

Ett flertal amerikanska ridsportprofiler har hittills stängts av på livstid, varav ett av de mer kända fallen handlar om OS-ryttaren och USA:s tidigare förbundskapten i hoppning, George Morris. Även han överklagade sin dom, men i det fallet står avstängningen fast.

Här kan du läsa mer om U.S. Center for SafeSport.

Hit kan du vända dig om du själv behöver hjälp:
Svenska Ridsportförbundets Medlemsombudsman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden