Dressyr
14 februari 2020 08:54

UVM-segraren i dressyr död i kolik

Topphäst bortaI augusti 2019 tog han guld i unghäst-VM i dressyr. I går dog den 7-årige hingsten Zucchero OLD i ett kolikanfall som inte gick att häva.

UVM-segraren i dressyr död i kolik
Zucchero OLD vann över Andreas Helgstrands Revolution på UVM 2019. Nu är han borta. Foto: Pernilla Hägg

”Jag beklagar, men jag har inte så många ord just nu. Vi provade allt” säger en djupt sorgsen Fredric Wandres, Zucchero OLDs ryttare till Eurodressage, som var först med att berätta nyheten.

Zucchero OLD (OLDBG e Zonik N.O.P. -Prince Thatch XX, äg Star Horses) vann som 4-åring The Oldenburg Young Horse Championships i Rastede. 2018 kom han fyra i unghäst-VM tillsammans med Frederic Wandres, och i fjol blev det guld med den då 6-årige hingsten.

”Ekipaget fick publiken att applådera spontant när det travade upp på medellinjen i slutet av sitt program. Ekipaget visade fina byten och en stark trav. Skritten var avspänd och med god aktivitet och galoppen var naturligt balanserad. Det blev bland annat 9,4 poäng för skritten och 9,7 för galoppen samt 9,8 för framtidsutsikter. Totalt blev det 9,66 poäng och VM-guld” skrev Ridsport om händelsen.

Fredric Wandres berättar om mästarhästen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden