Sverige
20 april 2021 19:30

Vad ska ”Hela Sveriges Häst” heta?

Namntävling2019 hette "Hela Sveriges Häst" Fredricson och 2018 års version fick namnet D'Avicii - nu utlyser Föreningen för den beridna högvakten återigen en namntävling där alla kan komma med förslag.

Vad ska ”Hela Sveriges Häst” heta?
Vad ska Beridna Högvaktens nya häst heta? Nu kan du vara med och tävla. Foto: Beridna Högvakten

Tävlingsreglerna är enkla – årets häst ska få ett namn som börjar på bokstaven H. Den 5-årige fuxvalacken, som har Briar-blod i sig, beskrivs som en positiv, trygg, vänlig och arbetsvillig individ med öronen framåt.

Valacken, som mäter hela 175 centimeter i mankhöjd, utbildas nu under ett år på Ridskolan Strömsholm.
”Under utbildningen tränas han i varierat arbete, hoppning, dressyr och mycket uteritt. Han får också vänja sig vid att gå i grupp, att bli riden av olika ryttare och att bli riden med sabel, allt för att förbereda honom för det stundande uppdraget”, skriver Beridna Högvakten på sin webb.

Efter sommarbetet ska han sedan flytta till Beridna Högvakten på Kavallerikasern, för att till slut bli högvaktshäst.

Var med och tävla

Tävlingen ”Hela Sveriges Häst 2021” består av två delar, där den första delen går ut på att alla får vara med och föreslå namn på H – fram till den 28 april kan du lämna ditt förslag. Därefter kommer en jury att välja ut de tio namnförslag som går vidare till del två.

Sedan är det föreningens medlemmar som röstar fram det vinnande namnet, även denna röstning görs via ett formulär på Beridna Högvaktens webb mellan 20-31 maj.

Vinnaren är den person som föreslagit det vinnande namnet i inledningen, och som även själv röstat i del två. Förstapriset består av en VIP-visning av stall och ridhus, och mingel på Mässen, samt deltagande vid överlämningen av Hela Sveriges Häst. Skulle flera personer vara aktuella utses vinnaren genom lottning. Det delas även ut ytterligare priser – läs mer om tävlingen hos Beridna Högvakten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden