Världen
19 maj 2020 20:03

Valegros ”lillebror” drog in storkovan på onlineauktion

VälgörenhetHan beskrevs i onlineauktionen som en enbent och aningen mindre helbror till dressyrlegenden Valegro. Nu har Valegro II, käpphästversionen av stjärnan med samma namn, sålts för närmare 24 000 kronor, pengar som går till den brittiska sjukvården.

Valegros ”lillebror” drog in storkovan på onlineauktion
Carl Hester och Charlotte Dujardin med Valegro och hans "efterträdare", Valegro II. Foto: Dressage Anywhere

Den enbente stjärnan såldes nyligen för 2 000 pund,  nästan 24 000 kronor, på en onlineauktion arrangerad av Dressage Anywhere, rapporterar brittiska Horse & Hound.

Valegro II – som inför auktionens start presenterades som en kommande storstjärna i miniformat tillverkad och donerad av Laurel Designs och utbildad av inga mindre än Carl Hester och Charlotte Dujardin– lockade hela 66 bud, innan tiden var ute.

Vinnaren Tracy får inte bara käpphästarnas käpphäst, hon kommer när coronarestriktionerna har hävts även att få besöka de ett- två- och fyrbenta stjärnorna på Hesters gård i brittiska Gloucestershire.

Dressage Anywhere drog i samband med onlineauktionen även igång en digital dressyrtävling – för enbenta kusar – där en rad dressyrstjärnor passat på att lufta frackar och tävlingskavajer under den nästintill totala lock down som råder i Storbritannien sedan månader tillbaka.

Klasserna har dömts av bland andra internationelle GP-domaren Stephen Clark och flerfaldiga OS-ryttaren Jennie Loriston-Clarke. Den rafflande käpphäst-küren vanns av GP-ryttaren Alice Oppenheimer på nya stjärnskottet Legless. Onlinetävlingarna tillsammans med försäljningen av Valegro II drog tillsammans in 4 000 pund, drygt 47 000 kronor till insamlingen för den brittiska sjukvårdens arbete med Covid-19.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden