Sportnytt
10 juli 2019 17:56

Vältrimmad duo tog hem huntingen

Falsterbo Horse ShowDet blev ett rutinerat och samspelt ekipage som vann Falsterbos hunting, genom Jonna Friman Hocke och hennes 18-åriga Lady Grey. Tävlingen kantades av flera avfallningar och en otäck vurpa.

Vältrimmad duo tog hem huntingen
Jonna Friman Hocke tog sig snabbast i mål med sin kämpe Lady Grey. Foto: Roland Thunholm

Falsterbo hunting hade fått en ny bansträckning för i år, och trots att vattengraven inne på stora arenan har varit med i flera år så ställde hindret – som stod som nummer två – till en hel del problem för flera ekipage. Bland annat fick rutinerade danske fälttävlansryttaren Peter Flarup kasta sig av sin Fasination i full galopp efter att hästen tappat tränset på grund av att den vägrat på vattengraven.

Som en av de sista ryttarna ut på banan startade Jonna Friman Hocke och hennes hemmauppfödda Lady Grey (sto -01, e Feliciano-Glacial xx, uppf & äg Katarina Friman). Hon såg till att spräcka den danska dominansen, efter att Vicky Mathiesen vunnit två år i rad och nu var på väg att ta sin tredje raka seger.
– På väg mot sista hindret tänkte jag bara på att vinna, så snabbt som möjligt, säger Jonna Friman Hocke.

Ridsport
Jonna och Lady Grey på väg mot segern. Foto: Roland Thunholm

Tillbaka efter pensionering

I fälttävlanskretsar är Jonna och Lady Grey ett välkänt ekipage, som tog sig hela vägen upp till fyrstjärnig (numera femstjärnig) klass när de var som bäst. Huntingen har de startat fem gånger, och äntligen blev det seger.
– Jag var nog lite mer taggad i år än tidigare. Vi har haft ett uppehåll både jag och hästen – jag har fått barn och hon har fått föl – så vi var peppade. Egentligen pensionerade jag henne här för två år sedan, men hon trivdes inte så bra som mamma så nu är vi igång igen. Vi satsar på att rida hoppning och lite fälttävlan.

Vicky Mathiesen fick se sig slagen, något som ändå kändes okej. (Läs mer om Vicky och hennes eldhoppande Dejo här).
– Jag tror inte att jag hade kunnat rida mycket snabbare, kanske lite mellan ettan och tvåan möjligtvis. Men jag är nöjd ändå.

Pontus Hugosson Rtwb
Pontus Hugosson var först ut på huntingbanan med All of Me. Foto: Roland Thunholm

Pontus Hugosson hade den något otacksamma uppgiften att gå ut först av alla, men lotsade sin 7-åring All of Me fint runt banan.
– Hon har gjort en del bra terräng, men det är ändå en chansning när de är lite gröna. Jag har inte riktigt ridit mot klockan med henne tidigare, men jag provade att släppa lös henne och hon galopperade på bättre än vad jag hade trott.

 

Sista startande, Nathalie Mortensen och Cold Play Q, gick omkull på ett av terränghindren och ryttaren blev liggande på marken efter fallet. Nathalie är förd till sjukhus med ambulans. Hästen ska ha klarat sig utan skador.

Uppdaterad information om Nathalie Mortensen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden