Debatt
5 mars 2012 17:21

Var noga när ni väljer ledpreparat!

Ni skall vara väldigt noga med att välja rätt preparat när ni väljer ett preparat som sägs hjälpa mot eller förebygga ledinflammationer på häst. Det är viktigt att ni frågar om det finns en klinisk studie bakom preparatet.
En klinisk studie är en undersökning av ett framtida fodertillskotts/läkemedels olika effekter på häst.
En klinisk studie utförs enligt stränga regler som är lika över hela världen. En ny behandling jämförs ofta med en beprövad, välkänd behandling. Det kan också hända att man jämför mot placebo (tabletter utan verksamt ämne) om det till exempel rör sig om sjukdomar där ingen behandling finns idag. En klinisk studie är alltid noga planerad.

Det finns många fabrikat som säljs idag som inte har någon klinisk studie bakom sig och som man då inte alls vet något om.

Eva Skiöldebrand är en få veterinärer som forskar på hästars leder i Sverige. Eva forskar på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Det är väldigt intressant att höra henne föreläsa i detta ämne. Det finns så mycket som både tävlingsryttare och hobbyryttare kan lära sig om sina hästars leder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-