Hoppning
21 januari 2018 15:22

Världscupen pågår – Douglas dubbelt felfri

JUST NUVärldscupen i hoppning pågår i Leipzig med tre svenskar till start. Douglas Lindelöw är med i den avgörande omhoppningen.

Världscupen pågår – Douglas dubbelt felfri
Arkivbild: Roland Thunholm

UPPDATERAD TEXT: SÅ GICK DET I KLASSEN
16.45 Mer felfritt! Douglas Lindelöw och Zacramento slog till med en felfri omhoppningsrunda. Hur långt tiden räcker återstår att se – ytterligare 13 ekipage ska ge sig i kast med omhoppningen.

16.35 Christian Ahlamnn och Taloubet Z gör sin sista tävling tillsammans innan hingsten pensioneras och avrundade snyggt nog klassens grundomgång med att sätta felfritt. 15 ekipage gör upp i omhoppning, inklusive Douglas och Zacramento. Peder landade just utanför poäng på plats 18.

16.10 Ett nedslag för Peder Fredricson och H&M Christian K i en övrigt prima runda. Nedslaget kom på insprånget i tvåkombinationen, hinder 10. Snabbaste fyrafelaren hittills.

15.50  Stephanie Holmén och Flips Little Sparrow har gjort sin världscupdebut – och visst får de med beröm godkänt för sin fina insats på banan, som de bemästrade bättre än många andra i dag. Två nedslag blev det på vägen: hinder 8 längs långsidan och utsprånget i kombinationen, hinder 10. Nu är debuten gjord och duon lär säkert synas mer i de högsta klasserna framöver…

Sex av 20 ekipage har fixat felfritt och är med till omhoppning.

15.20  Douglas Lindelöw och Zacramento klara för omhoppning! Som ekipage nummer sju satte de dagens första nolla, som strax senare visade sig vara dagens andra nolla efter att maxtiden justerats till 70 sekunder. Även Douglas klarade sig tack vare att tiden ändrades och ordnade därmed en finfin svensk start på dagens världscup.

15.00 Douglas Lindelöw/Zacramento har startnummer sju, Stephanie Holmén/Flips’ Little Sparrow har startnummer 20 och Peder Fredricson/H&M Christian K har startnummer 28.

Följ med här:
Sändningen på SVT Play. SVT2 sänder från 14.55 och sändningen fortsätter enligt tablån 17.00 i SVT1.
FEI-tv (betalkanal) sänder här med start 14.50
Ställning just nu i ligan
Start- och resultatlistor
UPPDATERAD TEXT: SÅ GICK DET I KLASSEN

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden