Hoppning
29 augusti 2019 14:16

Världscupvinnare går i pension

AvtackningNu är det dags för topphästen Cornet d'Amour att få ta det lite lugnare. Topphästen som bland annat vann världscupfinalen med Daniel Deusser för fem år sedan avtackas vid tävlingar i Bryssel i helgen.

Världscupvinnare går i pension
Daniel Deussers topphäst Cornet d'Amour ska gå i välförtjänt pension (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Cornet d’Amour (WESTF val f-03 e Cornet Obolensky-Damiani, uppf Alfred Niehoff) har med Daniel Deusser på ryggen nått fantastiska resultat, med segern i världscupfinalen i Lyon 2014 som kronan på verket. Ekipaget kom även trea vid världscupfinalen 2016 i Göteborg, och de har ingått i de tyska bronslagen vid EM såväl i Hamburg 2013 som Aachen 2015.

Nu är det dags för den 16-åriga hästen att få ta det lite lugnare, och han avtackas vid Stephex Stables tävling Brüssels Masters i helgen.
– Det sägs att en häst kan förändra ditt liv, och denna synnerligen speciella häst bevisar detta, säger Daniel Deusser om Cornet d’Amour i ett pressmeddelande från ägaren Stephex Stables.
– Han är en extraordinär häst som alltid gjort sitt yttersta för att vi skulle ta oss till toppen av sporten.
– Jag är tacksam för det vi åstadkommit tillsammans, och jag kommer att sakna honom i stallet. Men nu är det dags för honom att få njuta av grönbete.

Cornetdamour
Stephan Conter meddelar att Cornet d’Amour ska stanna i familjen även efter pensioneringen. Foto: Stephex Stables

Stephan Conter, VD för Stephex Group, meddelar att Cornet d’Amour är den första hästen som kommer att stanna i Stephex-familjen även efter pensionering.
– Cornet d’Amour har hjälpt mig att vinna och uppnå många av mina mål att nå toppnivån i hoppsporten, säger Stephan Conter i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden