Dressyr
23 april 2022 09:59

Världsryttaren tar ett sabbatsår

InternationelltNederländernas högst rankade dressyrryttare och flerfaldige mästerskapsmedaljör tar en paus från tävlandet och kommer inte att rida VM i danska Herning.

Världsryttaren tar ett sabbatsår
Edward Gal är kanske mest känd för sina stora framgångar med legendaren Totilas, innan hingsten såldes till Tyskland. Foto: Roland Thunholm

Det är 52-årige nederländaren Edward Gal som berättar om sitt beslut på sociala medier med anledning av holländska mästerskapen, som är en obligatorisk tävling för dem som vill till VM i Herning, den här helgen: ”Jag har ridit mästerskap i så många år och jag verkligen tyckt om det. Men efter OS kände jag att ville ha en paus. Jag älskar att rida hemma, att träna vår hingstar och jag kommer att fortsätta göra detta i lugn och to. Efter det kommer jag tillbaka till sporten med full energi.”

Tillsammans med Glock’s Total Us ligger Edward Gal sjua på världsrankningen när denna artikel skrivs. Det gör honom högst rankad av de nederländska ryttarna.

Sitt stora internationella genombrott fick han vid EM i Storbritannien 2009 då han tog individuellt guld och lagguld tillsammans med legendarisk hingsten Totilas. 2010 sopade sopade banan på VM i Kentucky och därefter splittrades ekipaget.

Edward Gal har fortsatt vara framgångsrik även efter att ekipaget splittrades, med bland annat OS-brons i lag 2012, VM-brons i lag 2014, flera pallplatser i världscupfinaler och mängder av EM-medaljer.

Edward Gals inlägg på sociala medier nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden