Blogg
20 december 2014 09:47

Vart tar tiden vägen?

Kära läsare, jag är ledsen att det har varit så tyst från mig på sistone, men jag har haft världens datorproblem!!! Usch, varken datorn eller mailen har fungerat och är det något som stressar mig så är det just teknikkrångel!

Man blir blir verkligen ställd när varken word eller mail vill fungera och man vet inte varför. Men hur som helst har det löst sig nu och jag kan posta ett nytt blogginlägg ☺

Herregud, det slog mig häromdagen hur fort tiden går, speciellt under denna årstiden. Ungefär såhär i mitten på december tänker jag ofta på hur otroligt fort tiden springer iväg och varje gång tänker jag på vad jag egentligen har hunnit med under tiden som har gått? Självklart så har jag hunnit med en massa saker, som att till exempel nästan ett halvår på utbildningen, men jag kan ibland ändå känna att jag inte hunnit med hälften av det som jag önskar att hinna med. Något som jag hann med var iallafall SIHS och det är jag väldigt glad över.

Att det snart är två veckor sedan som jag kom hem från SIHS, det kan jag knappt förstå, känns ju som att jag var däruppe för bara ett par dagar sedan.

Jag har ju lovar er en fortsättning av min vistelse på SIHS och idag tänkte jag berätta lite mer om helgen i Stockholm.
På fredagen stod det mycket dressyr på schemat. En spännande dag med både tävlingar och clinics. Just clinics är jag väldigt förtjust i att titta på. Jag samlar på mig så mycket inspiration och ”power” därifrån, som jag sedan kan utnyttja i min egna ridning. Därför var Ingrid Klimkes clinic ”Dressyrframgångar med cavaletti” helt rätt för mig. Jag hade aldrig varit på clinic med Ingrid, men jag insåg snabbt hur väldigt professionell och givande hon var att lyssna på. Vilken positivitet och känsla för hästarna! Helt klart något som jag tog till mig och använde mig av redan i söndags när jag och Nelli skulle trimma lite i ridhuset.

Förutom dressyren fick vi även möjligheten att gå backstage där vi bland annat fick ta oss en titt i några av stallarna. Bland annat fick vi säga hej till Beridna högvaktens pukhästar Oden och Tor, samt hälsa på representanterna för den lilla falabellan. Så otroligt söta de där ponnyerna.

Jag måste även passa på att ge en stor ros till Blåstjärnorna som jobbade under SIHS, ni tog verkligen ert jobb på fullaste allvar och dem stjärnor jag kom i kontakt med under helgen var supernoga och duktiga! Främst syftar jag på stjärnor som stod vid in och utgångarna till stallarna och kontrollerade ALLA som skulle in/ut. Inga obehöriga fick under några omständigheter slinka förbi och det tycker jag är jättebra ur säkerhets- och smittskyddssynpunkt för hästarna.

Showhästar och FEI-hästar fick inte under några omständigheter passera varandras stallar och det fick inte människor heller, om de inte hade speciellt tillstånd. Som blivande veterinär tänker jag mycket på hur lätt det är att sprida smitta om man inte tänker sig för, men mycket bra med så stort säkerhetstänk på SIHS. Jag är själv en Blå stjärna och är man intresserad av att på olika sätt engagera sig och hjälpa till med olika slags djurrelaterade uppdrag är detta ett jättebra sätt som jag varmt kan rekommendera. Dessutom får man gå på massa spännande utbildningar inom alla möjliga djurslag.

På lördagen återvände vi återigen till Solna och Friends för att inta platser vid galaföreställningen. Och vilken föreställning! Pegasus invigde med att galoppera runt med sin ryttare ridandes barbacka på ryggen. Sedan fick vi se dem duktiga ryttarna rida i Volkswagen cup, för att sedan släppa i Wångens travelever som bjöd på en högklassig kadrilj (japp med sulky)! Sedan, kom två nummer som jag helt klart blev oerhört imponerad av. Den första jag pratar om är såklart Poddkampen med Alex och Sigge. Att varken Alex eller Sigge som ingen tidigare har ridit, ger sig in på att rida/hoppa en liten bana för 13 000 besökare inne på Friends är ju helt klart modigt och imponerande. Att de sedan bjuder på en sådan härlig och underbar show med så mycket skratt, nej det kunde jag inte tänka mig! Sigge ”satt av” både en och två gånger, medan publiken inklusive mig själv låg dubbelvikta i stolen, av skratt när västen blåstes upp gång efter gång och Sigge såg lite ut som en ballong! Härliga killar som bjöd på sig själva och en fantastisk underhållning.

Sist med inte minst var det Garde Républicaines tur att ge oss ett actionfyllt nummer. Jag säger bara oh my god, hur fantastiska är inte dessa hästar, som går med på att hoppa över motorcyklar, inte blir rädda för fyrverkerier som avfyras, lukten av motorolja och skvättande sand, 13 000 människor som klappar. Vilken show!

Avslutningsvis levererade SIHS den ultimata julkänslan, om man som publik inte haft den tidigare. I kombination med att man fick se många av Sveriges hästraser så fick man även säga hej till pepparkaksgubbar, tomtar, snövit, med flera.
Och med detta vill jag även passa på att tacka arrangörerna för inbjudan och en fantastisk helg i Stockholm och Friends! Vi ses 2015!

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden