Avelsnyheter
5 mars 2019 08:21

VDL Stud köpte en av de beslagtagna hästarna på auktion

AuktionNyligen avslutades den auktion där 14 beslagtagna hästar, varav två med VM-meriter, såldes. Hardrock Z såldes till VDL Stud, som köpte hingsten tillsammans med Highpoint Farm.

VDL Stud köpte en av de beslagtagna hästarna på auktion
Emanuel Andrade med Hardrock Z, som flyttar till Nederländerna och VDL Stud inom kort. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Förra veckan avslutades den onlineauktion där 14 hästar, varav flera med meriter upp till 1,60 och två med VM på sitt CV, såldes. Hästarna reds innan av Emanuel Andrade, men beslagtogs i höstas av FBI då hans far erkände sig skyldig till ekonomisk brottslighet och dömdes till tio års fängelse.

Den häst som såldes för högst belopp var Emanuel Andrades OS- och VM-häst Hardrock Z (ZANG, hingst, f 2003, e Heartbreaker-Carthago). Hingsten såldes för 282 000 dollar och köpare var VDL Stud tillsammans Highpoint Farm. Hardrock Z har sedan tidigare några avkommor i svår klass.
”Hingsten är fortfarande i superkondition och i kombination med värdefulla gener från Heartbreaker och Carthago förväntar vi oss att han blir en tillgång i aveln”, skriver VDL Stud på sin site.

16-åriga Clouwni, som gick VM 2014 med Marlon Zanotelli men inte har gått internationellt sedan några få starter 2017, såldes för 59 900 dollar. Näst mest pengar inbringade 9-åriga Joli Jumper, som såldes för  228 000 dollar. Åtta av hästarna var sålda vid auktionens slut och på övriga sex hästarna nådde inte buden reservationspris.

Länk till auktionen med priser

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden