Dressyr, Hoppning, Ponny
27 september 2021 13:12

Vetlanda och Bollnäs helgens allsvenska segrare

ElitallsvenskanUnder helgen reds två omgångar av elitallsvenskan på ponny - en i hoppning och en i dressyr, där Vetlandaortens Ryttarförening och Bollnäs Ridsällskap tog hem lagsegrarna.

Vetlanda och Bollnäs helgens allsvenska segrare
Bollnäs Ridsällskap vann även söndagens omgång av elitallsvenskan - här är laget som tog hem kvalsegern i Hudiksvall förra helgen. Foto: Privat

För Bollnäs Ridsällskap blev det andra raka segern, när den tredje omgången av elitallsvenskan i dressyr i zon Nord avgjordes hos Gagnefs Ridklubb under söndagen. Laget red hem en klar seger med en snittprocent på 66,883, före Säterbygdens Ridklubb på 64,614 och Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb på 61,497 procent.

Det segrande laget bestod av Lyra Blom/Funeral of Hearts, Elsa Nordström/Nørlunds El Leconte, Emma Hallberg/Runsås Rembranth, Julia Andersson/Sparkling Bride och inlånade Clara Jonsson/Hedemand’s Aurora.

Resultat lagklassen

Vetlandaortens lag följde upp andraplatsen i den första omgången av elitallsvenskan i hoppning i zon Öst med en seger, när tävlingarna nu arrangerades hos Ljungby Ridklubb. Laget var ensamma om att sluta på noll fel i omgång två efter att tre av de fyra lagryttarna hoppat felfritt, och segrade före Västerviksortens Ryttarförening och Mörbylångadalens Ridsällskap.

I vinnarlaget ingick Malin Hegestrand/Ardfry Liath, Vilja Drott/Drumdoit Maisy, Nike Hempel-Kronqvist/Just Bobby Sparrow och inlånade Charlie Wittzell/Miss Coloured Blaze.

Resultat lagklassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden