Hoppning
14 januari 2020 11:22

Viktor Melin på hugget i Groningen

ÅrsdebutHoppryttaren Viktor Melin hade en bra tävlingshelg i holländska Groningen. Resultaten toppades med en femteplats i den tvåstärniga Grand Prix-klassen på 1.45.

Viktor Melin på hugget i Groningen
Viktor Melin och Atina från inomhus-SM i Södertälje i november, där de vann seniorguldet. Foto: Roland Thunholm

Segraren i inomhus-SM 2019, Viktor Melin från Norrköping, har låtit vinnarhästen vila från tävling sedan dess. Men nu har 2020 års tävlingsdebut ägt rum för Atina (KWPN sto f 2005 e Cartier VD Heffinck, u Waitina, e Waitaki, uppf Peter Lennen, äg Melinhorses).

Detta skedde i Groningen, Nederländerna, där ekipaget slutade femma i Grand Prix-klassen, en 1.45-hoppning.
− Känslan var som vanligt med henne, otroligt bra. Hon gjorde en väldigt fin runda, och hon är så snabb i omhoppningen, berättar Viktor Melin.

Han hade också med sig en av de nyare hästarna i stallet, åttaåriga Turmina (SWB e Turmalin, u Hermina, e Maraton, uppf/äg Eva Ågren & Göran Petersson)
− Hon hoppade två 1.35 felfritt med en mycket enkel känsla och fick därmed debutera en rätt svår 1.40 A:1a där nollan var nära, men hon fick ett ner, berättar Viktor Melin.

Resultat

Även Rolf-Göran Bengtsson hade en lyckad tävlingshelg i Groningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden