Hoppning
11 januari 2020 14:50

Rolf-Göran Bengtsson topplacerad i 1,45

FormbeskedDet är många svenskar som tävlar internationellt just nu. Rolf-Göran Bengtsson var nära en fullträff i holländska Groningen där han under fredagen placerade sig på fjärde plats i en 1,45-klass med hästen Ermindo W.

Rolf-Göran Bengtsson topplacerad i 1,45
Ermindo W visade storform i fredagens 1,45-klass i Groningen. Foto: Stall Bengtsson/Instagram

Hela 59 ryttare kom till start i 1,45-klassen som främst bestod av holländska ekipage. Rolf-Göran Bengtsson fick dock till en kanonrunda och lyckades tränga sig in på en fjärdeplats med hästen Ermindo W, med enbart holländare som topp tre.

Segrade gjorde Willem Greve med hästen Gogo som red dubbelt felfritt med tiden 33,48 sekunder i omhoppningen. Rolf-Göran Bengtsson var inte ens sekunden långsammare när han passerade mållinjen på 34,24.

En smakstart på nya året kan man säga med framtidsstjärnan Ermindo W som nyligen börjat nosa på 1,50-klasser – bland annat med en fjärdeplats i Grand Prix-kvalet under Jönköping Horse Show i höstas.

Även Douglas Lindelöw har utmärkt sig genom att komma femma i en 1,50-klass med hästen Cheldon i Basel där det laddas för världscupkval under söndagen.

Hela resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden