Hoppning
10 november 2019 17:03

Dubbla omhoppningar innan Viktor Melin fick sitt guld

Rafflande finalDet blev omhoppning om både guld och brons när seniorerna gjorde upp i inomhus-SM i Södertälje. Till slut stod Viktor Melin och Atina som segrare.

Dubbla omhoppningar innan Viktor Melin fick sitt guld
Viktor Melin tog tidigt ledningen i senior-SM och det höll hela vägen. Foto: Roland Thunholm

Spänningen höll i sig in i det sista och läktarna var fulla när inomhus-SM i Södertälje avslutades med dubbla omhoppningar.
Först stod kampen mellan tre ryttare om bronsmedaljen och 25 000 kronor i prispengar, där det stod mellan hemmaryttaren Marlene Lindblad och  Fury, Nils Johansson och Charbel samt Marcus Westergren och Astree de Burgo. Samtliga hade ett nedslag i omhoppningen, men Marcus Westergren var snabbast och kunde rida hem bronset.

Därefter skulle det avgöras vem av Viktor Melin och Emma Emanuelsson som skulle bli svensk mästare i inomhushoppning 2019. Emma Emanuelson och Chaploon var först ut, och publiken hann just börja jubla åt den felfria rundan när en bom föll på sista hindret.

Viktor Melin kunde manövrera runt sin Atina felfritt och tog därmed hem guldmedaljen och 85 000 kronor i premier, medan silvret tillföll Emma Emanuelsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden