Hoppning
10 november 2019 06:30

Banbyggaren vässar banorna inför seniorernas SM-final

Skärper kravenSM i inomhushoppning har fint besök av internationella banbyggaren Elio Travagliati som bygger banorna under mästerskapet. Italienska Elio gillade vad han såg i den första omgången för seniorerna och väljer därför att spetsa till det inför dagens final.

Banbyggaren vässar banorna inför seniorernas SM-final
Elio Travagliati byggde banorna vid världscupen i Oslo. Nu är han i Södertälje på SM. Foto; Roland Thunholm

Elio Travagliati har den högsta behörigheten, Level 4 vilket innebär att han får bygga internationella mästerskap. Han byggde nyligen världscupen i Oslo och är nu på plats för att designa banorna under SM i Södertälje.

− Det är femte året jag är här och bygger i Södertälje men första gången på ett svenskt mästerskap, säger Elio.

Efter första SM-kvalen är han imponerad över vilken hög nivå de svenska seniorerna håller och han planerar att bygga större och mer tekniskt under dagens seniorfinal än han gjorde i den första omgången.

− Det är viktigt för mig att hästarna hoppar bra och nu när jag sett nivån på både hästar och ryttare kommer jag att spetsa till det i finalen.

Det är tack vara tävlingens överdomare, Unni Gustafsson som Elio är på plats i Södertälje. De har jobbat tillsammans på tävlingar i italienska Arezzo under många år.

− Elio är en av de bästa banbyggarna i världen enligt mig. Han är noggrann och har en väldigt bra känsla. Det är utvecklande för svensk hoppsport att få ha en så skicklig banbyggare på hemmaplan, säger Unni.

Juniorernas SM-final går först på söndagen, med start kl 11.30. Fyra ekipage kommer till finalen med 0 fel, Mette Grönland/Quinte Z, Anna Hugoson-Feldt/Tango Line H, Kajsa Björe/Ballyshan Copa Cabana och Ingemar Hammarström/Captain Sparrow 5.

Klockan 13.30 avgörs Young Rider-finalen, där hemmaekipaget Ronja Frans och Innosense är i ledning med Frida Larsson och Exxica närmast efter.

Seniorerna avslutar SM-helgen i Södertälje, start kl 15.30.
Viktor Melin/Atina vann första omgången med Helena Lundbäck/Sportman på andra plats.

Läs mer

Startlistor och resultat

Equisport sänder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden