Hoppning
7 november 2019 20:25

Daisy Pearson toppade första omgången i YRSM

Inomhus-SMHon var inte snabbast av alla, men hon var klart snabbast av de felfria - det gav Daisy Pearson segern när det första kvalet i SM för young riders avgjordes på torsdagseftermiddagen.

Daisy Pearson toppade första omgången i YRSM
Daisy Pearson vann ungdomarnas första omgång med Lindy Hop. Foto: Roland Thunholm

Ungdomsryttarna hoppade en 1,40-klass i sin första omgång, med bedömning C – en tidshoppning där nedslag bestraffades med fyra sekunder. Evelin Lavén hade dagens snabbaste runda, men när hon fick en rivning med sin Easy Q vann istället Daisy Pearson och Lindy Hop (sto -07, e Feliciano-Spanggaards Fellini, uppf Cecilia Kjellin, äg Ida Ellesson). Tredjeplatsen gick till Ronja Frans/Innosense.

Young rider-SM fortsätter med andra omgången i morgon fredag, även det över 1,40-hinder men då med bedömning A. Mästerskapet avgörs på söndag i en 1,45-klass, som är öppen för de 20 bästa ekipagen efter torsdagen och fredagens klasser.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden