Hoppning
10 november 2019 14:05
Ridsportplus

Tredje gången gillt i JSM för Ingemar

MedaljörerHan blev Europamästare på ponny men vägen till framgång på häst har inte varit lika spikrak. På söndagen ändrade Ingemar Hammarström på det genom sitt guld i junior-SM, en skön revansch efter missen på JSM i somras.

Tredje gången gillt i JSM för Ingemar
Ingemar Hammarström, Anna Hugoson-Feldt och Mette Grönland, medaljörer i JSM. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tredje gången gillt i JSM-sammanhang för 16-årige Ingemar Hammarström som bor i Vellinge och tävlar för Mitt Hjärtas Hästsportförening. Senast var på Sundbyholm i somras, där det slutade med uteslutning i första kvalet, men i dag fick han sin revansch.

Equestrian Sport
Ingemar Hammarström och Captain Sparrow 5. Foto: Roland Thunholm

− Jag har tränat och blivit bättre sedan i somras. Min tränare är Shane Carey och han har hjälpt mig mycket, säger Ingemar, som under två års tid har ridit Captain Sparrow 5 (HOLST val 2007, e Cormint I, u Lugana III, e Barnaul XX, uppf Pohling Manred, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsoc).

Equestrian Sport
Ingemar Hammarström och Captain Sparrow 5 var ensamma om att vara felfria genom såväl kval som final. Foto: Roland Thunholm

− Jag fick ta över den efter min syster Klara Hammarström när hon slutade rida, berättar Ingemar, som just nu också är aktuell i den nya miniserien Stipendiaterna.

18-åriga Anna Hugoson-Feldt tog silver tillsammans med Tango Line H (SWB val f 2010 e Tornesch, u Elatine, e Elmshorn, uppf/äg Heliotrop HB), efter en omhoppningsduell mot Mette Grönland och Quinte Z.

− Det här var både mitt första och sista Junior-SM. Jag red som sm childrenryttare men slutade sedan med ridning under ett års tid. Men när det gick så bra för min syster Emelie ville jag börja igen.

Hästen hon tog silvermedalj med är familjens egen uppfödning som Anna har ridit sedan han var fem år. Ekipaget debuterade 140 i februari i år och har bara startat några få klasser på den höjden.

−Han är tittig och kan bli rädd på nya platser så det var inte självklart att jag skulle starta idag, men eftersom min syster var kvalad till YRSM bestämde jag mig för att följa med och testa.

− Jag trodde inte det skulle gå så här bra, säger Anna, som efter prisutdelningen fick följa storasysters runda i Young Rider-finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden